Vädra ut och släpp in frisk luft!

Vädra ut och släpp in frisk luft!

Kritiken inom (s) mot Göran Persson är också en kritik mot den politik som Persson och det ledande skiktet i partiet och kanslihuset fört.

FOTO Ingemar E L Göransson


Sakta men säkert växer kritiken inom socialdemokraterna. Mitt partis lokala ordföranden vill se att partiet driver en radikalare politik samtidigt som de riktar hård kritik mot Göran Perssons fögderi.


 

Skälet är enkelt. Redan under valrörelsen fanns det ett stort missnöje med hur regeringskretsen underskattade och glömde sysselsättningen till förmån för det fortsatta upprepandet att det ordnar sig med jobben. En politik som inte vann eller ens förtjänade trovärdigheten då arbetslösheten ligger långt från full sysselsättning. Likaså det är inte en bra situation när en mycket stor del av lågavlönade kvinnor hålls nere av ett undersysselsättningsok. Att inte få jobba full tid utan tvingas till färre timmar innebär att möjligfheterna till en god inkomst reduceras.


 

Detta vet väljarna, det vet handelstjejerna, det vet servitriserna, kockarna, lagerarbetarna, de timanställda osv. Alla vet detta och de genomskådade Göran Perssons retorik Därför röstade de i protest på alliansen. Inte för att de skulle få det bättre men för att visa sitt missnöje med Perssons och partiets ledande personligheter och hur de skötte politiken. Det var konformismen, denna förbannade tysthet, gjorde att vi förlorade valet. Det är lätt att vara efterklok. Det är lätt att nu säga vi skulle fört en annan politik och retorik. Men det är bättre att låta vågen komma nu när dammluckorna har öppnats än att fortsätta att låtsas som inte har hänt.


 

Nu kommer oavsett dåliga samveten, kritiken som är i mångt och mycket berättigad upp i ljuset. Därför kritiserar de lokala arbetarkommunsordförandena Göran Persson och de fact hela gruppen kring honom av spindoctors, strateger, taktiker, talskrivare, tjänstemän och andra i Perssons krets för valnederlaget, idélös politik, budgetveto och tystnaden som fick råda framförallt den sista mandatperioden.


 

Men för att travestera Strindberg sa; vädra ut och släpp in frisk luft. Lyssna på gräsrötterna. De vet vad de talar om. Återupprätta socialdemokratin som det radikala reformistiska parti som det alltid varit – då finns möjligheten för att återta inte bara regeringsmakten utan framförallt förtroendet för partiet som samhällsomdanade kraft där rättvisa och solidaritet är något med substans och inte bara troskyldiga vackra ord på 1:a maj!


 

Till sist…………


 

…………………borgerliga ledarskribenter gläds åt att 37 % av väljarna tycker regeringen gör ett bra jobb. Märkligt var det inte 49 % som röstade på dem?



Glöm inte att skriva på LO:s namninsamling mot högerregeringens angrepp mot löntagarnas trygghet! 



Se även

www.kulturochpolitik.se och

fotobloggen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0