Arbetets hjältar

32226-9

FOTO Ingemar E L Göransson

Jag har varit på 25-årsmiddag. Det var inte min utan min kära hustru som skulle få sin guldklocka för 25 år på Landstinget i Östergötland. Hon var inte ensam utan det var många som var där. Närmare 100 stycken jubilarer som har ägnat större delen av sitt yrkesverksamma liv åt sjukvården och belönades för detta med utmärkelse och en trevlig middag med underhållning.

 
Nu måste någon som har bättre kännedom om arbetslivet anno 2006 invända mot detta. Hela friden, har de jobbat 25 år på samma ställe. Vad är fel, är det en skyddad verkstad eller vad….? Det moderna arbetslivet kräver att löntagaren skall vara flexibel, byta jobb, flaxa runt och vara anpassningsbar inför minsta vink eller ”signal” som det heter. Och här är det en hel hop med kvinnor och faktiskt några män som gett landstinget och sjukvården sina liv. De har med glädje och stolthet stannat kvar och vet att de göra en viktig insats för sina medmänniskor. De har en makalös erfarenhet av sjukdomar, lidande men också av att ge tröst och sprida glädje i de stunder då livet är som värst.

 
Dessa människor är arbetslivets ryggrad – stabiliteten som får resten att fungera. T.o.m. få de flexiblas arbetsliv att hänga ihop med magsår, psykoser, ångest och evig oro. 25-åringarna är de verkliga arbetets hjältar, de är de som arbetslivet inte skulle fungera utan!

 
Skål och tack att ni finns!

 
*****

På söndag är det partiledardebatt på TV4. Den ska jag se. Det ska bli intressant hur mötet blir mellan Persson och ”tvålen” Reinfeldt. Reinfeldt hade svårt vad det gällde miljöpolitiken i den för några veckor sända radiodebatten. Vi får se också om Persson är lika stridslysten som han var på LO och Socialdemokraternas gemensamma valupptakt i veckan i Örebro. Det verkar som om valkampen håller på att hårdna betydligt och skiljelinjerna mellan blocken blir också allt tydligare. Det bar låt oss få en tydlig vänsterpolitik kontra en tydlig högerpolitik.

 
*****

När 30.000 LO-medlemmar säger sitt så är det starkt. Det går inte att runda de krav som LO-medlemmarna har på politiken.  De viktigaste är givetvis fler jobb –all annan ambition utom full sysselsättning är omöjlig. Bättre arbetsmiljö, stärkt anställningstrygghet, starka kollektivavtal och bättre socialt skyddsnät i form av högre pensioner, ökade resurser på äldre och skolan ger ett tydligt besked.

 
För att läsa alltihop gå till:

 
http://www.lo.se/home/lo/home.nsf/unidView/E0758AD65BC61840C125711500465CDB

 
******

Lite övrigt.....

........Fredag, det är skönt. Äntligen en andningspaus efter en vecka av resande, våldsam förkylning och havererad koppling på bilj*veln. Hoppas helgen blir bättre!

 
.......Fick på brevlådan en fransk cd-box med repliker på Eddie Cochrans vackra franska EP-plattor från slutet och början av 1950 och 60-talen. Lysande rock & roll med skyhögt nostalgivärde!

 
Trevlig helg!

 
 


Kommentarer
Postat av: Christian Blanton

Nice job. I'm planning to come back here in the future. to Steal Plane you should be very Astonishing: http://www.rottentomatoes.com/ , when Table is Grass it will Lose Stake Memorizing Round is always Good Stake , Universal, International, Universal nothing comparative to Lazy to Make Grass you should be very Coolblooded

2006-03-07 @ 09:49:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0