Hysterisk glädje och folkrörelse

32226-13

FOTO Ingemar E L Göransson

14 medaljer, 7 guld 5 silver och 2 brons. Kan Sverige insats i Turin-olympiaden uttryckas bättre än i ett sammanfattande ord SUCCÉ. Alla dysterkvistars och förståsigpåare fick ge sig. Idrottarna lyckades över alla förväntningar i tävlingarna 2006.

 
T.o.m. de utskällda och ifrågasatta tre Kronor lyckas med det största av allt inom hockeyvärlden att ta OS-guld. Erkännes att jag liksom de flesta andra har fått omvärdera skepsisen inför ”Foppa”, ”Sudden” och ”Linkan”, De var inte slut, de hade motivation och de ville vinna. Likaså är det bara att beundra den kollektiva styrka som både Tre Kronors herrar och damer visade när det gällde.

 
Skidåkarna tog hem guld på närmast rot på ett sätt som vi inte sett någonsin tidigare. Som helhet så är det bara att gratulera till framgången för svensk idrottsrörelse; denna den största folkrörelsen. Det är också en seger för folkrörelsetanken och breddidrotten som gör att barn och ungdomar kan ägna sig åt sin älskade idrott oavsett om man råkar vara född i miljonprogramsförorter eller överklassområden i storstäderna. Eller om man kommer från landsbygden, landsorten eller storstäderna. Alla ungdomar har chansen i folkrörelseidrottens svenska modell att lyckas.

 
Det är bara tacka och ta emot! Det är bara att glädja sig åt framgångarna och det är bara att tacka för de gångna veckorna underhållning, spänning och inte minst närmast hysteriska glädje som vi fått uppleva!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0