Kyla, SÄPO och SD

32226-7

Dröm om bättre och varmare tider
FOTO Ingemar E L Göransson

Lördag morgon och kallt som bara den. Nästan –20 klockan 6 på morgonen. Nu har jag frusit nonstop sedan i julas. JAG VILL HA VÅR!!!!

 
Men det kanske inte är det viktigaste denna lördag. SÄPO har tydligen talat om för det webbhotell som har Sverige”demokraternas” hemsida hos säg att de borde stänga ner den då de småfascisterna i SD har publicerat de rasistiskt anstrukna Muhammedkarikatyrerna. Känner mig lite kluven faktiskt – Absolut inte till SD för de är bara att betrakta som irriterande ohyra med sin fascistiska och rasistiska politik. Det är en unik händelse att SÄPO (och även UD?) tar för sig att agera på detta vis. Yttrandefriheten och tryckfriheten är så viktig i ett samhälle så det känns tveksamt att strypa den oavsett hur starka utrikespolitiska skäl man än har.

 
Som jag ser det borde det varit bättre att åtala löjliga familjen i SD och pröva det juridiska i det i övriga högst anstötliga i deras publicering. Samtidigt kan jag känna att om SD inte hörs så är det ingen förlust men det är en politisk värdering som i säg inget har med yttrande och tryckfrihet att göra. Även skräp och anstötliga saker kan tryckas utan förhandscensur men med risken för juridiska efterräkningar.

 
Det är å andra sidan UD:s och SÄPO:s uppgift att se till svenska intressen och svenskar väl och ve i alla länder och se till att de inte utsetts för onödiga risker som i den upphetsade stämningen som råder i kölvattnet på Muhammedteckningarna.

 
Att SD inte besitter något som helst omdöme är inte att förvånas över men det verkar också som om SÄPO och UD kan ha handlat lite i panik för att minimera riskerna. ”man skall inte döma” som bankkamrer Muntzing säger i Hedebyborna. ”Man ska inte döma” då vi inte vet hela bilden och vad som egentligen låg bakom SÄPO:s undantagsvisa aktion. Fast kan dom jävlas lite med extremhögern så är det en omväxling mot SÄPO:s vanliga avvaktande handlingsmönster högerut.

 
Lördag morgon och det är kallt som i Antarktis. En vecka är slut och några dagars ”vila” med tvätt, strykning, städning, läxhjälp och andra nödvändiga sysslor. Sedan kommer en ny vanlig arbetsvecka och lika kallt fortsätter det att vara. JAG VILL HA VÅR!!

 
För övrigt….

 
…….Den utomordentligt vänlige och suveräna jazz- och bluessångaren Lou Rawls har flyttat upp i den himmelska Rock n Roll Hall Of Fame efter 72 år då han gladde oss med sin sång.

 
…….Centern-Mauds förslag att ungdomar skall vara utan anställningsskydd är mer korkat än vad man trodde är möjligt t.o.m. från det hållet. Se vidare LOs kommentar www.lo.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0