Motlut för Reinfeldt

32226-12

FOTO Ingemar E L Göransson

Det har varit ett politiskt konvent i Sverige. Enligt amerikansk modell har det varit ett konvent. En uppvisning i vad man vill att alla andra skall se. Kort de borgerliga partierna har visat upp sin s.k. enighet på Norra Latin i Stockholm. De har talat om mer ordning och betyg i skolan, mera poliser och ordning, mer konkurrens och utförsäljning av sjukvården och över lag mer marknadslösningar och mindre av gemensamma lösningar av de samhällsproblem som måste lösas.

 
Men har någon observerat detta? Nej det har förpassats till nyhetsplats t.o.m. i de stora dagstidningarna har de inte varit föremål för ledarspalten: Svd hade idag sin ledare om förslaget att låta nikotintuggummi säljas i alla affären och DN valde att skriva om Hamas istället.

 
Det går t.o.m. att ana ett om ett försiktigt kritiskt anslag i både DN och SvD istället för den önskade hallelujah-stämningen. Man kan ana ett missnöje från SvD ang. den borgerliga alliansens delning avd det gäller arbetsrätten där tre partier vill kraftigt luckra upp den medan moderaterna säger sig inte vilja göra några förändringar. Och vad kan Reinfeldt göra, för skulle han säga sig också vilja gå de övriga allianskamraterna till mötes skulle de nya moderaterna som arbetarparti vara helt körda och den mödosamt uppbyggda strategin helt raserad.

 
Samtidigt visar de senaste opinionsundersökningarna att sakta men säkert krymper skillnaden mellan blocken ihop och det börjar närma sig ett dött lopp som kommer att avgöras på valdagen och inget annat. Givetvis stör detta alliansens upplägg samtidigt som uppmärksamhet går till Leijonborgs ganska obegripliga förslag om en partibetäckning när alla partier nu redan är klara med sina nomineringar. Uppmärksamheten kring Pilsäters rattonykterhet är väl inget som heller gör den tilltänkta resan till Rosenbad lättare.

 
Vad väljarna och politiken förtjänar är en valrörelse kring sakfrågorna och kring de två politiska alternativen som står mot varandra; Högerns väg med otrygghet och ökade klyftor eller ett samhälle där vi gemensamt löser problemen.

 
Till sist……

 
………Man får gratulera östgötarna till att få behålla sin landshövding Björn Eriksson ytterligare tre år.

 
………Undrar hur det står till när någon skickar smutskastande mail kring Reinfeldt från en dator på det socialdemokratiska partikansliet. Med sådana vänner behöver partiet inga ovänner. Fullständigt obegripligt!


............Håller Palmemordet på att lösas? En tidigare kriminell från kretsen kring Christer Pettersson har på sin dödsbädd klivit fram och pekat ut Pettersson. Mordet skall ha varit ett misstag utan måltavlan var knarklangaren Sigge Cedergren.


………Tre Kronor till att ha gått till OS-final i hockeyn för första gången sedan 1994 – lysande spel, smart taktik och kämpande offervilja gav segern. Nu tar vi guldet på söndag!


............Bokrean är ett under; hittade en ljuvlig bok om Elvis konserter genom åren. Informativ text av Robert Gordon och massor av foton. Wow!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0