Olympiska spel och musik

32226-11

Ett mörkt Norrköping februari 2006
FOTO Ingemar E L Göransson

Så då vet vi vilka som kommer att mötas i ishockeyturneringens fortsättning; Finland, Ryssland, Tjeckien och Sverige. Inget Canada, inget USA dvs. den råjobbande fysiska hockeyn har fått vika för den mer tekniska och av spelsystem präglade europeiska ishockeyn. Intressant; för det innebär att den väsentligt mer eleganta och spelskickliga hockeyn har vunnit över den råa styrkan i olympiska spelens hockeyturnering.

 
Det är bara och gratulera och det är också en glädje att se hur domarna har lyckats (relativt) konsekvent klarat att hålla råskinnen på mattan och släppt fram lirandet istället för bökandet, fasthållandet, spirandet, spelsaboterandet och stillaståendets hockey.

 
Det är också bara att gratulera publiken till att få se semifinaler och final som kommer att bli bra hockey.

 
Sverige har lyckats göra sitt bästa VM någonsin med minst 11 medaljer. Helt underbart och så kul för svensk breddidrott. Vinteridrotterna kommer nu att få ett uppsving och klubbarna kommer att få en anstormning av ungdomar som vill åka skidor, tjejer och killar som vill spela ishockey, utförsåkandet kommer att få nya vitamininjektioner osv. Breddidrotten denna vår största folkrörelse med tusentals oavlönade ideellt arbetande ledare, föräldrar och ungdomar som har så roligt med sin idrott.

 
Idrott är kultur och som sagt vår största folkrörelse och ett OS med sådana stora framgångar är dess bästa reklam och rekryteringskampanj.

 
Snart veckoslut och dags för några musiktips:

 
The Free Spirits Out Of Sight And Sound ABC-Paramount US 1967
En märklig, underbar och sällsynt blandning av amerikansk psych, idiska influenser och jazz med Larry Coryell. Just det senare närmast legendariske jazz-gitarristen som här gör sin första platta. Har tyvärr aldrig givits ut på CD. Jag lyckades hitta den på e-bay i form av en japansk promo.

 
R. L. Burnside Saturday Night At The Juke Joint Fat Possum US 2000
Om det här är en legal platta utgiven av Fat Possum är jag tveksam till. Det är dock en lokal radio-show inspelad live december 1999. Har aldrig sett den i några listor men den ser ut som en promo. Hur som helst detta är rå lantlig blues med distorsion och grymt röj. Burnside dog förra året av ålder och lång tids spritkonsumtion. Fattigmans blues när den är som råast! Leta, leta och du kanske finner! Jag hittade CD:n på Internet.

 
Bob Brookmeyer And Friends Columbia US 1964
Lysande jazz med Stan Getz, Herbie Hancock, Gary Burton m.fl “friends”. Har nu kommit ut på CD, genom Columbias Legacy-serie. Kristalklart ljud och extraspår som kommer direkt från arkiven. En klassiker som är värd en och två lyssningar.

 
Trevlig helg!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0