Vill du bli sjuk

I lokaltidningen idag så intervjuades en Jeannie Medin som forskar om folkhälsa. Hon har funnit att kvinnor drabbas i väsentlig större utsträckning av stroke om de har jobbat inom jobb som drabbades av 90-talskrisens nedskärningar och haft en berättigad oro för framtiden. Krisen tog med andra livet av kvinnor som jobbade inom vård, omsorg och andra delar av det som vi kallar välfärdsjobben.

Är det inte en skandal att den politik som då drevs fram av högerregeringen under Bildt och som ett resultat av nyliberala ideer om marknadsstyrning och marknadsanpassning fortfarande lever i så stor omfattning.

Den borgeliga s.k. alliansen vill ju bara fullfölja med privatiserinngar, nedskärningar och penningstyrning av politiken om de vinner. Vill de ta livet av fler kvinnor som skall stressas och riskera att i onödan drabbas av stroke på grund av en politik som redan har misslyckats.

Jennie Medin har gjort ett viktigt arbete som vetenskapligt bevisat vad vi andra sedan länge anat. Nyliberalism är inte en bara en dålig och orättvis politisk väg - den dödar också!

I övrigt....

Skräp-TV fortsätter att inta våra vardagsrum - nu skall vi bli intresserade av hur grannen bedriver sitt sexliv. "Sex inspectors" är det senaste i trenden av skräp-TV som vi drabbas av.


Kommentarer
Postat av: gurre

hejsan , min bäver dog iförrgår , men jag matade han me hundmat för ja ville att han skulle bli en hund , för ja hatar bävrar men ja fick ingen hund av min mamma så hpon gav mej en bäver istället . men nu är han död å min lillasyter har huggit den me gafflar å saker så de rinner skit mycket blod på golve .. å ja undrar om ni har nå tips på nå medel för golv som trar bort bäver blod ? justia , de ja skulle kmma fram till va att ja skulle bli sjuk .. har ni nåt förslag ? , ja vägrar äta bävern ..

2007-07-18 @ 15:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0