Freivald, lögner, ligister och ingen vår

32226-21

Bandyfinal i Uppsala 2006
FOTO Ingemar E L Göransson

Så då fick hon gå. Det är så svårt att begripa varför vissa människor när dom gör fel eller misstag inte kan erkänna detta. Det gäller politiker liksom företagsledare eller varför inte människor med makt på olika sätt.

 
När Ramqvist och andra direktörer i Skandia-härvan togs i princip på bar gärning med näven i syltburken så skyllde de ifrån sig på diverse styrelsebeslut och andra som hade svårare att värja sig mot beskyllningarna.

 
När El Sayed på 1980-talet ertappades med sin imaginära doktorshatt och uppblåsta Fermentabubblan så skyllde han först på andra och försökte krångla sig ur knipan. Och nu så har verkligheten sprungit ifatt Laila Freivalds och hennes vana att skylla andra för sina egna misstag och oförsiktigheten med sanningen har kostat henne jobbet som utrikesminister.

 
Det finns många andra politiker som har gjort samma misstag – inte stått för sina misstag utan slutat med att de bildligt talat stått med byxorna neddragna och rumpan bar. Ingen vacker syn men helt självförvållat. Många gånger hade de kunnat undvika nesan om de sagt sanningen och erkänt sina tillkortakommanden. Kort sagt erkänt att de är människor som gör mänskliga fel och har mänskliga brister.

 
Apropå, mänskliga brister så måste man beklaga Hammarby att ha de supportrar (de flesta utom den lilla klicken var hur trevliga som helst) man visade upp i Uppsala i söndags i samband med SM-finalen mellan Hammarby och Edsbyn. Uppträdandet av dessa huliganer är så bedrövligt att man inte tror att det är sant. På deras meritlista ingår inkastande av fyrverkeripjäser på planen, mynt, tomflaskor och annat haglade mot Edsbynmålet. Samtidigt som klacken gjorde Hitlerhälsningar och efter matchen rev ner skyddsnätet och försökte provocera fram bråk med vakterna.

 
Mänskliga brister, nej snarare huliganfasoner av maskerade ligister. De lyckades skrämma små barn och delar av publiken – många gick efter första halvlek då man inte vågade stå kvar. De lyckades också få vanliga Hammarby-fans att skämmas för uppträdet. Må Hammarby göra något eländet och porta ligisterna från fortsatta matcher oavsett om det är fotboll eller bandy.

 
Till sist…..

 
………var är våren – jag fryser!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0