Lägg ner schlagerfestivalen

Jag måste erkänna. Det är inget jag är stolt över, men det är ett faktum. Jag kan inte med schlagerfestivalen. Den övermogna, förväxta, svulstiga, talanglösa TV och mediahype som kallas schlagerfestivalen.. Den har inget musikaliskt berättigande, inget annat berättigande än att öka Bert Karlssons redan väl tilltagna förmögenhet.

 
Kort sagt, schlagerjippot är inget annat än ett enda bedrägeri som förkläder sig till tävling. Visst fasen kan man tävla i musik (vad är hitlistor annars) men det här är hopplöst ointressant. Gårdagens elände där en uppskriven diva som Carola vinner tack vara mediaskriverier i en vecka innan och en blåsmaskin. Låten var en katastrof, ointressant och synnerligen tråkig.

 
Hittills har det varit möjligen några få låtar som hållit något som liknar kvalitet. Inget nytt och inget som faktiskt kan hetsa upp någon överhuvudtaget. Musik är på tok för viktigt och på tok för roligt för att överlämna till denna sirapsflod av stillastående och idétorka. Lägg ner skiten – det har gjort sitt. För vad finns för hopp när Electric Banana Band framstår som fräscht jämfört med det övriga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0