Har moderaterna fått hybris?

Har moderaterna fått hybris?

Motståndet mot högerpolitiken ökar allt mer som moderaterna blir allt mer kaxiga och utmanande i sin högerpolitik.

FOTO Ingemar E L Göransson

Har borgarna blivit tokiga eller har de drabbas av hybris? Att de är okunniga är klart i vart fall.

 

Det faktum att hela 71 % av de moderata väljarna inte känner till hur a-kassan fungerar jfr. alliansväljarna i allmänhet 66 % som inte har någon kunskap om a-kassan hur den fungerar och hur den kommer att förändras efter högerregeringens angrepp och ingrepp i a-kassan.

 

Det är naturligtvis inget under att så är när ingen ordentlig utredning görs eller när det ges bara 11 dagars remisstid. Att då ha någon ordentlig kunskap är givetvis omöjlig. Kan man då kräva av samma borgerliga partiernas väljarna ska ha en större kunskap än de politiker som driver samma okunniga politik som bygger på en i grunden klassmedveten högerpolitik. Klasspolitik och hybris är ingen bra grund politik.

 

I en blogg (28 oktober) signerad Erik Svansbo tydliggör hur okunnig borgerliga politiker och sympatisörer är när det gäller a-kassan.


 

Läs följande litania:

  Aftonbladet kör vidare med socialistiskt märkta kampanj mot alliansens politik. Lena Melin intervjuar ”Totto” Littorin och tar där upp frågan om man kan leva på 680 kronor om dagen. 680 kronor om dagen är den högsta ersättning man kan med a-kassan. Det är mycket högt. Jag fattar inte Totte när han säger att det är svårt att leva den summan. Själv har jag levt som student i fem år, bott billigt och levt snålt och klarat mig på studiemedlet. Det har gått bra och då har jag ändå inte varit så noga med pengarna. Man får helt enkelt rätta munnen efter matsäcken. Hela den här diskussionen är verkligen magstark. Vuxna människor som klarar av ett arbete klarar av att planera och lägga undan pengar i det fall att man blir arbetslös. Jag anser att a-kassan bör avskaffas helt. Vi har socialbidraget som en botten i systemet - där ska människor kunna få en försörjning om de inte klarar av att hantera sig själva. Det ska inte vara lyxigt, man ska få tak över huvudet och mat för dagen. Resten får man ordna själv. Diskussionen om a-kassan förs i en socialistisk diskurs där människor ses som små barn som ska tas om hand av en föräldralik stat. Det är bisarrt, men sådant är Sverige.” 


Den som skrivet
detta heter som sagt Erik Svansbo som är en framträdande folkpartist i Norrköping. Han visar om inte annat en total okunnighet vad a-kassan är. Att a-kassan inte är ett socialbidrag utan att a-kassan är en försäkring mot inkomstförlust vid arbetslöshet. Att a-kassan också har och dess ursprungliga och grundläggande syfte är att skydda löntagarna mot ofrivillig lönenedpressning. Allt detta har Svansbo uppenbarligen ingen som helst aning om. 


Vad som också
är viktigt att förstå är att a-kassan fungerar som ett hinder mot social rutschkana vid arbetslöshet. Det ska inte vara nödvändigt att sälja av allt man har som skulle bli konsekvensen av Erik Svansbos socialbidrag. 


Att moderaterna drivs
av en klassmässigt grundad ambition är tydligt av det urbota korkad och kränkande tävling om Sveriges bäste arbetare som de haft den dåliga smaken att utlysa på sin hemsida. Förutom de illaluktande associationerna till Stalins Sovjetunion och Mao-Kinas ideer och politiska praktik. I bästa fall skulle man kunna tolka tilltaget som ett uttryck för en studentikos humor som den frodas på Handelshögskolan. Men tyvärr är det nog så att tilltaget är uttryck för en reaktionär klassuppfattning. Den är kränkande mot subjektet som utsätts för den men den är också uppseendeväckande att det regeringsansvariga partiet i riksdagen tar sig för med slik. 


Har moderaterna fått hybris eller är det så att nu visar de upp allt tydligare sin rena och tydliga klasspolitik. Tyvärr är det nog det som är fallet att de både har fått svårartad hybris och visar upp sin alltför tydliga klasspolitik.


 Till sist……

 
………folkpartiets egentillverkade dataintrångsaffär har nu nått åtal av bl.a. flera f.d. ledande numera avhoppade folkpartister. Men huvudfrågan kvarstår, hur mycket visste Leijonborg och hur står det till med hans förmåga att leda partiet när antingen inget vet vad som sker eller annars ljuger han som en häst  travar.

 ………LO fortsätter sin namninsamling mot a-kasseförsämringarna skriv på du också.  


………Pete Seegers klassiska Carnegie Hall konsert från 1963 (The Complete Carnegie Hall Concert June 1963; Columbia 2 CD) har äntligen kommit på Cd och det generösa formatet av hela koncerten. Till min förvåning ser jag att CD gavs ut redan 1989 men det är Bruce Springsteen uppmärksamhet av Seegers musikskatt som gör att CD:n nu som först är tillgänglig. Oumbärlig!


Besök
www.kulturochpolitik.se
http://ingemarsblogg.se/fotoblogg


Kommentarer
Postat av: Edvin Ala(m)

Då skulle du väl inte ha något emot att den blir en riktig försäkring genom att man avskaffar A-kassan från statlig nivå och låter endast privata försäkringsbolag erbjuda A-kasseliknande försäkringar.

2006-11-28 @ 23:55:43
URL: http://edvinalam.bloggagratis.se
Postat av: Kerstin

På sin hemsidad skryter moderaterna med att "Äntligen har Sverige fått en arbetarregering!"

Den förste, såvitt jag vet, att stjäla moståndarnas reotrik rakt av, och deras beteckningar var Hitler, som faktiskt lurade ganska många att tro att hans parti var ett socialistiskt arbetarparti. De, inom hans parti, som sedan ville göra en verklig arbetarrevolution och omsätta socialismens idéer, sådana de såg ut då, avrättade han emellertid. Det var liksom aldrig meningen att arbetarna skulle få något att säga till om - tvärtom!

Detta lurendrejeri har de borgerliga ridit högt på in i våra dagar, genom att hävda att socalism och nazism var/är samma sak.

Vad Reinfeldt och Co gör nu, är i själva verket att försöka upprepa Hitlers knep. Jag tror inte att de lyckas dock. Demokratin är lite äldre idag än den var då och människor mer informerade.

2006-11-29 @ 00:23:07
URL: http://http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Daniel

Jag är mest intresserad av vilka kriterier man sätter upp för att bli "Sveriges bästa arbetare" och om även svartarbetare få vara med. Sen undrar man ju givetvis om TV-licensbetalande finns med eller om detta enbart gäller tävlingen "Sveriges bästa minister".

2006-11-30 @ 15:59:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0