Bärplockare, tjänstedirektiv och "Leijongate"

Bärplockare, tjänstedirektiv och "Leijongate"

FOTO Ingemar E L Göransson


114 thailänska bärplockare har blivit blåsta på sin lön av en samvetslös bäruppköpare. I Björksele, Norra Lappland har blåst dem på deras lön. Först har han gett dem felaktiga uppgifter om skattereglerna och sedan har han inte betalt upp lönen i alla fall.


 Ett exempel på hur kapitalismen när den får vara helt oreglerad blir kan man säga om man vill vara cynisk. Cynisk men det handlar om människor som Phitsamai Ruangsin som skulle ha inkomsten till sina barns utbildning. Den fattiga risodlarbonden kom till Sverige. Har jobbat hårt och blir nu lurad av en samvetslös niding.

 Hur blir det då med ett tjänstedirektiv som om borgarna får det som dom vill. Ett tjänstedirektiv som öppnar för lönekonkurrens (se SvD:s ledare igår den 25 september). Pressen mot lönerna neråt och allt sämre lägstalöner. Konsekvens allt större klyftor och alt större skillnad mellan fattiga och rika och därmed ett samhälle med allt större slitningar och klasskonflikter.

 Man kan undra om borgerligheten rustar för ökade klassmotsättningar och allt mindre av samförstånd.

 Politiken verkar i alla fall ha gått in i ett stadium av vänta och se. Vänta och se på vad Reinfeldt hittar på och sedan tacka och ta emot!? Det är i fackföreningsrörelsens intresse att rusta sig för strid.

 
Till sist…….

 ………HSB-styrelsen i Maj Holmblads hus i Sundsvall gav upp och Maj fick bo kvar. Allt annat hade varit en större skandal än den som var när de försökte kasta ut den pigga och alerta 83-åringen.

 ………Hallå, var är (s) någonstans – vi behöver opposition mot det som kommer!

 ………Håller säcken på att knytas ihop om Leijonborg i ”Leijongateaffären”? Partisekreterare Jacobsson har delgivits misstanke om brott. Kan det vara möjligt för Reinfeldt att ge Leijonborg en ministerpost när han riskerar att kallas till polisförhör i en brottsutredning och när han på köpet faktiskt har ljugit i affären.


............Dagens musiktips surfa in på Cowabunga Webring och möt hundratals instrumentalband som spelar surfrock från hela världen. Massor av gratislåtar att ladda ner. Mycket är riktigt, riktigt bra! 


Glöm inte min fotoblogg  med ny bild (nästan) varje dag och givetvis hemsidan!    

Kommentarer
Postat av: Gunnar

"Ett exempel på hur kapitalismen när den får vara helt oreglerad"

Sånt här är ju just saker som händer på överreglerade marknader i en överreglerad värld.

"Pressen mot lönerna neråt och allt sämre lägstalöner. Konsekvens allt större klyftor och alt större skillnad mellan fattiga och rika"

Inte om detta innebär att fler får jobb och man samtidigt sänker skatten. Då kommer vi ha en arbetande underklass som har ungefär lika mycket pengar som idag, men som är i arbetskraften istället för i arbetslöshetens utanförskap.

Att alla har ungefär lika mycket pengar är inte det enda viktiga - människor behöver jobb för att känna sig värdefulla och må bra.

2006-09-27 @ 11:44:09
Postat av: Kerstin

Får man sedan en lag om att det går bra att ha F-skattesedel även med endast en köpare av ens tjänster, som jag har för mig att alliansen annonserat, så riskerar många att tvingas bli egna företagare och då försvinner ett helt batteri av trygghetsinstitutioner.

2006-09-28 @ 23:41:01
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Bosse

Ja, HSB har drgit på sig ett riktigt skamfilat rykte efter försöket att vräka Maj Holmblad. När detta var på tapeten så diskuterades vräkningen flitigt i forumet http://hotpot.se/php/gbhsb/. Man skulle bara önska att reglerna var tydligare så att styrelser inte kan bete sig på detta fula sätt gentemot medlemmarna.

2007-02-21 @ 14:43:47
URL: http://hotpot.se/bo.htm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0