Samma gamla högerpolitik

Sverige har en högerregering. Det är inget tvivel om. Att en högerregering har uppfattningen att arbetare och arbetslösa är lata är heller inget nytt. Att arbetslösa ska jagas, misstros och över huvud misstänkliggöras är heller inget nytt. Att de s.k. nya Moderaterna är ett utpräglat högerparti borde väl vara uppenbart för var och en som inte är blind, döv eller totalt avstängd i ett elfenbenstorn på den tibetanska slätten är ingen överdrift att slå fast.

När miljonärer blir skattebefriade med över 100.000 som de tidigare betalat för sina fastigheter och sommarstugor i Danderyd och skärgården medan arbetslösa människor blir av med ytterligare 1200 spänn så är det en utpräglad och övertydlig klasspolitik. Det är helt enkelt högerregeringens  Montezumas hämnd i ny version.

Högerns klasspolitik börjar nu sätta sprätt i ekonomin på ett sätt som kan om en snar framtid bli ödesdigert för vanliga husägare med höjda räntor och ökad inflation. Högerns sedvanliga oförmåga att sköta ekonomin riskerar att skapa en situation där riksbanken tvingas att använda räntevapnet på ett sätt som de flesta av oss känner inte så lite oro för. Högern har aldrig varit en bra hushållare utan dess skattekverulans har alltid ställt till det i ekonomin på ett sätt som hittills varje gång de har regerat dragit landet i elände och ekonomiskt moras.

Dagens ekonomiska debatt från riksdagen gav också tydliga varningssignaler att nu är det far å färde. Spenderbyxorna på vad det gäller överheten och miljonärerna medan vanligt folk skall klämmas åt. Den ideologiska kompassen är tydlig när den visar mot Danderyds miljonärsgetton. Klyv landet mellan de som har och vill ha mer och de som inte har och som skall plundras till de förras båtnad.

Högern är sig lik och har alltid så varit.

www.kulturochpolitik.se

   

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Ja, de här regeringen är rent vidrig, men ska vi nu vara ärliga så har socialdemokraterna varit flitig förtrupp vad gäller att utmåla arbetslösa, sjuka och andra utslagna som lata, arbetsovilliga fuskare. Så de borgereliga hade ju fått landet väl uppplöjt åt sig.

2007-04-17 @ 00:56:41
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0