Federleys (c) salladsröra

Riddaren av den sorgeliga skepnaden Fredrick Federley som minsann skulle visa att det gick att driva en salladsbar utan eländen som kollektivavtal har gått på pumpen. Lycksökaren och den fackföreningsfientlige Federleys salladsbar Den andra salladsbaren har nu gått i konkurs. För när Federley tröttnade på att vara företagare och skulle sälja rubbet visade sig att hyresvärden inte ägde inventarierna så det blev konkurs istället. (Se även DN .)

Den sorglustiga historien kan möjligtvis vara ett lärospån för Federley och andra nyliberala fackföreningsätare och få dem att inse att driva företag är något seriöst och inte en lekstuga och inte heller något man gör för att få personliga rubriker av medgörliga kulier i pressen.

Hela historien kring salladsbaren i Göteborg satte fingret på en öm punkt för vissa nyliberalt färgade borgerliga skribenter och politiker. Arbetslivet består av två parter; löntagare och arbetsgivare. Inga jobb utan arbetsgivare och inga jobb blir gjorda utan löntagare. Denna enkla sanning har fått en tydlig i alla färger uppmålad bild i hela debatten.

Har inte både arbetsgivare och löntagare både rättigheter och skyldigheter gentemot varandra så fungerar inte arbetslivet. Än värre börjar den ena av de två parterna att skita i att följa sina skyldigheter gentemot den andre så blir det problem.

I Göteborg blev det överlåtelse till annan mer seriös ägare än den ursprungliga av Wild `n´ Fresh som var i bästa fall okunnig och i sämsta fall blev ett verktyg för Fredrick Federleys personliga och politiska ambitioner. Till glädje för konkurrerande restauranger i området och inte minst för de anställda som fick justa villkor. För riddare Federley blev det mest en pinsam resa som avslöjade inte bara en alarmerande okunnighet om arbetslivets regler utan också hans egna tillkortakommande som företagare. Så när han skulle leka affär på egen hand så gick det på det sätt som det bara kunde - åt skogen!

www.kulturochpolitik.se


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Det var ju konstigt att baren inte gick lysande. De hade ju ingen fackligt ansluten personal. Det borde ju ha lockat dit hela Stureplanshögern.

2007-08-02 @ 20:22:47
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0