Reinfeldts tunga slirar i solskenet

Fredrik Reinfeldt sa i helgen att han pratar med dom som jobbar. Medan sa han Mona Sahlin pratar med dom som inte jobbar. Underförstått de som är lata och inte vill jobba. Reinfeldt sa detta i ett av sina numera sällsynta framträdande. Reinfeldt håller sig undan och hoppas att han inte ska drabbas av väljarnas missnöje med hans fögderi. Men, hans uppseendeväckande uttalande (citerat i Aftonbladets ledare i onsdags) är en tydlig signal och ett kanske oväntat men också ofrivillig bekännelse av den människosyn som präglar Reinfeldt och hans regerings gärning.

Angrip och sparka på de som redan har det jobbigtsom arbetslösa och sjuka. Men det finns också ett drag av förakt för samma människor i Reinfeldt bekännelse. När Mona Sahlin talar i en invandrartät förort säger Reinfeldt att Mona Sahlin hon talar med dom som inte jobbar. Underförstått inte vill jobb. Dvs. invandrarna i Stockholsmförorten är lata och en belastning medan Reinfeldts kompisar ute i Stockholms skärgård är rekorderligt och slitsamt folk.

Reinfeldt har därmed visat högerns fula nuna och de värderingar som styr högerns politik; medelklassens självhävdelse och förakt för arbetarklassen och de som inte når upp till medelsklassens egna normer. Reinfeldt har som talesman för högerregeringen och högern har visat vad egentligen som finns bakaom fernissan hos det nya arbetarpartiet; klassförakt och inget annat.

www.kulturochpolitik.se

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Fast i ärlighetens namn, sossarna är ju inte helt oskyldiga i det här avséendet. De har ju också bedrivit häxjakt både på arbetslösa och på sjuka och dessutom höjt pensionsåldern och sänkt pensionen - i lönndom.
Jag är urförb. för att de bestal mig mitt parti och kastade bort min ideologi. Var hör man hemma idag egentligen?

2007-08-18 @ 04:01:37
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0