DN dissar klassförrädaren Reinfeldt

Få verkar ha uppmärksammat att DN på ledarsidan igår (den 4 december) gjorde ett generalangrepp på regeringen och moderaterna i allmänhet och Reinfeldt i synnerhet. Hade det varit en kommunistiskt regering vi haft och Norrskensflamman hade stått för en liknade kritik så hade Reinfeldt fått epitetet klassförrädare.


20 procents underläge i opinionen stressar naturligtvis högerbastionen Dagens Nyheter. Men inte bara det utan hela högern som aldrig har accepterat Reinfeldt, Borg och Littorins makeover av moderaterna och dess röstmaximering och principlösa politik där varje ny röst är mer värd än ideologi och principer.


DN-ledare måste nog vara ett rekord i sågning av en sittande regeringen för vad kan man kalla när man skriver: "De nya moderaterna sätter en ära i att bryta med vad de gamla moderaterna stod för. Detta måste rimligen inte bara förundra utan också förarga de trogna väljarna". Modest uttryckt men med DN:s språkbruk är detta uppseendeväckande hård kritik mot den egna regeringen. Vi ska också komma ihåg att DN är den mest Reinfeldt trogna av de stora Stockholmstidningarna och börjar stödet vackla även på DN:s ledarsida är Reinfeldt rejält illa ute.


Sedan börjar DN räkna upp det man kallar "taffligheter och svårsmälta beslut" (läs svek) i politiken. Fastighetskatten som inte gav alls så mycket i kontanter i handen på redan välförsedda Stockholmsväljare på Lidingö; hushållsnära tjänster som har blivit för krångliga för medel och överklassen att utnyttja; sänkta arbetsgivaravgifter på tjänsteföretagen där EU sätter stopp; att fackets inte har angripets tillräckligt enligt fackföreningshatarna på DN och att värnskatten inte har avskaffats.


Irritationen över regeringen Reinfeldts röstmaximeringspolitik är inte tillräcklig för högern på DN utan mycket kräver mer. Det går så långt att ett underliggande hot uttalas i ledarens sista stycke: Den borgerliga tron på borgerlig regeringsförmåga vacklar. Med andra ord moderaterna och borgerligheten är inte kapabel att regera landet i den riktning som DN vill se. Och där är nog DN talesman för en stor krets av gamla högermän som snart inte finner sig i fler örfilar eller misslyckande från Reinfeldt och hans nya moderater.


Var det någon som sa Yngve Holmberg i kulissen?


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Milda makter, vad är det DN vill ha. 90% av befolkningen krälande i rännstenarna? Räcker det inte med sådär en 20% av dem där?

2007-12-09 @ 04:41:01
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0