Julklappsutdelning

Julafton om någon timma och det är dags för den traditionella julklappsutdelningen. Både stora och små ska få den klapp de har förtjänat. Vi börjar med att starta uppe i toppen så att säga; dvs. regeringsledamöterna (i vart fall några av dom).


Fredrik Reinfeldt denne evigt med huvudet på sned och de bruna cocker-spanielögonen riktade rakt in i kameran får ficklampa att blinka med så att han syns för många börjar undra om han finns eller om det är med honom som med Jesus många har hört talas om honom men ingen har sett honom livslevande.


Sven Otto Littorin han får hörselskydd så han kan stänga av sirenerna från vällustens ö på Blasieholmen när de lockar honom till att gå deras ärenden fullt ut. Bara lite krökt rygg räcker för att skadan ska vara nog för vanligt folk.


Finansminister Anders Borg får en kulram så att han kan räkna rätt för när han påstår att det är låginkomsttagarna som tjänat mest på alla skattesänkningar måste det vara något fel på hans räknesnurra.


Maud Olofsson, denna valkyria i den sossehatande  Stureplans-centern får en kurs i vanligt folkvett på ABF som hon hatar lika intensivt som sossar och fackligt aktiva arbetare.


(M)inister Christina Husmark-Perssons får en välbehövlig avhyvling för att hon inte lärt sig att respektera avtalsrätten med sitt förslag att kollektiva avtalsförsäkringar skall avräknas den allmänna sjukförsäkringen.


Carl Bildt förtjänar enbart ett paket med förakt för sitt kryperi för USA men också sitt sammanblandande mellan sina egna affärsintressen och ryska intressen. Sveriges mest korrupta politiker sa någon och det är säkert sant.


Göran Persson ges ett medlemskap i någon till konsulteriets världs närstående organisation samtidigt som han uppmanas att lämna in sitt i (s) som han skadat så in i märgen.


Familjen Bonniers får en ny grimma att sätta på kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth eftersom den måste snart vara utsliten. Själva ministern får ett par knäskydd som behövs för det kryperi som hon har presterat under det gångna året. Vi vill ju inte att hon skall få ont i sina knän.


Men vi kanske ska lämna dessa sorgerliga personager nu när det är jul utan också ägna de "godas"  julkappar. Vi kan börja med sjukkassans förre chef Ingrid Efriamsson som till sist tackade för säg och vägrade administrera en Försäkringskassa som ägnar sin tid åt att jaga långtidssjuka. En annan som visade Mikael Odelberg som vägra böja nacke för Anders Borgs dekret utan stod fast vid sin uppfattning om det svenska försvaret. Både dessa två är värda en blomma och respekt för sitt civilkurage.


Mona Sahlin får precis som förra julafton en oppositionspolitik samtidigt som partihögkvartet på Sveavägen 68 ges en politisk kompass så de äntligen hittar rätt.


Torbjörn Gustavsson denne lysande skribent på Östgöta Correspondenten föräras med en Elvis-box så hans kommande år är räddat och så han inspireras att fortsätta sin skoningslösa kritik av högerregeringens galenskaper.


Plura Jonsson och Eldkvarn ges en stor kall pilsner som tack för den lysande plattan Svartblogg som lyste upp 2007 års annars ganska så intetsägande musikår.


Idol-programmet får en spolning för talanglös och ointressanta program och s.k. artister. Maken till hype har aldrig setts på ens på de värsta skitkanalerna i den reklamfinansierade TV:n.


I samma veva får TV4 en smaklös dildo att köra upp i sitt lika smaklösa rektum för alla sina usla och tillika smaklösa program under året som gick.


Folkets Hus och Park-rörelsen däremot får ett paket med pengar så de kan fortsätta att vara ett irriterande "pain i the ass" på monopolisten SF. Pengarna behövs för att kunna fortsätta att bygga upp det alternativa och framstegsinriktade digitala biografnätet.


Fackföreningsrörelsen ges ett jättepaket med kampvilja för att klara striden med högern och dess hejdukar in regering och högerpressen.


Till mina vänner, hustru och barn ges de alla min outsinliga kärlek och respekt!


God jul!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Bra klappar du har tänkt ut, och jag skulle vilja ge en stor kram och en håll-ut-klapp" till
alla på Kilen, som försöker kämpa vidare trots att regeringen drog in alla bidrag till organisationen nästan innan den hunnit börja regera (gissar på effektuerandet av en beställning från medicinföretagen), en av de få organisationer som försöker hjälpa människor som fastnat i medicinberoende och som inte får den hjälp de behöver någon annanstans.

Slutligen
God Jul Ingemar och ser fram emot fler av dina utmärkta blogginlägg under 2008.

2007-12-24 @ 00:22:14
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

God jul själv Kerstin och jag lovar att söka vara ett fortsatt irritationsmoment i högerns akterkastell!

2007-12-24 @ 13:59:40
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0