Reinfeldt får julklappar av SCB och jullåtar som tindrar

Så då är det snart jul och då vankas julklappar vtill de snälla. En som inte får men önskar sig är nog Fredrik Reinfeldt. Efter veckan SCB-rapport som enligt Aftonbladet visade på "en regering i fritt fall" i opinionen. Socialdemokraterna tillsammans med vp har närmare 52 % av väljaropinion och den arma s.k. alliansen får nöja sig med mindre än 40 % av den samma.


Det vill säga att regeringskonstellationen som vann valet faktiskt ganska knappt nu är rejält akterseglade i opinionen och vanligt folk har återvänt till föräldrahemmet och tilltron att (s) kan klara en rättvisare politik ökar. Men för att detta ska hålla måste (s) också levererar politik, ett alternativ till den djupt orättvisa högerpolitik som ministären Reinfeldt står för.  Tyvärr har inte mycket hänt ännu utan det förra regeringspartiet hänvisar i bästa fall till rådslagsarbetet och i värsta fall till partikongressen 2009.


Att kritik är djup mot det orättvisa i regeringens politik är uppenbart som när försäkringskassans chef Ingrid Efraimsson bestämmer sig för att hon inte längre varken kan eller vill administrera en politik som enbart innebär att jaga svårt sjuka människor in i den mest skamliga fattigdom. Regeringens politik möts av allt mer och allt fleras kritik och det syns även i det "fria fallet" för att tala med Aftonbladet.


Veckans mest korkade kampanj måste Svenskt Näringsliv stå för. Deras s.k. sagor skulle väcka stöd för deras ideoligiskt betingade attacker på facket i allmänhet och vänsteruppfattningar i allmänhet. Istället lyckas de folkföraktande ideologerna framställa sig själva som de som föraktar och ser ner på vanligt folk. Svenskt Näringslivs kampanj lyser av idiotförklaring av vanliga människors förståndsgåvor. Korkat ja, okunnigt ja men varför och varför nu? Fanns det pengar kvar i kommunikationsbudgeten som måste brännas innan årsskiftet eller är man så korkad och har sådan hybris på Svenskt Näringsliv?

Jul som sagt och då är julmusiken lika självklar som julskinkan och sillen. Här följer en lista på de tio bästa julskivorna i min värld:


10. Chuck Berry Run Rudolph Run (Chess)

Chuckens jullåt nummer ett är en riktig höjdare. Inte är tomten huvudperson utan den rockande Rudolf. Bara chucken kan göra en sådan här låt och komma undan med det.


9. John Lennon Happy Xmas (War Is Over) (Apple)

Lennons protestlåt mot Vietnamkriget är aktuella är någonsin. Den är lika mästerlig som då när den kom 1970 som idag. En låtslinga som fastnar och ett spectoristiskt arrangemang med kör och hela garnityret.


8. The Drifters White Christmas (Atlantic)

Tidigt 1950-tal och den ursprungliga sättningen av The Drifters. Det är ett antal år före de stora hitsen men det sitter som en smäck och är helt oemotståndligt. Wow!


7. Solomon Burke Silent Night/A Christmas Prayer (Savoy)

Pastor Burke predikar och sjunger på denna obskyra 12"-single från 1980-talets början. Absolut nödvändig till jul.


6. David bowie & Bing Crosby Peace On Earth/Little Drummer Boy (RCA )

Ett möte mellan den gamle croonern Bing Crosby och David Bowie var ett lyckokast. Ursprungligen gjort i samband med en TV-show men nu stapelvara till jul.


5. Adolphson & Falck Mera jul

En makalös och underbar kritik av julvansinnet och konsumtionsgalenskapen.


4. Bruce Springsteen Santa Claus Is Coming To Town (Columbia)

Bossens version av den gamla schlagern från 1940-talet är oemotståndlig I sin rena och skära (jul)glädje. Ingen kan sitta stil när Bruce räknar in bandet!


3. James Brown Christmas (King)

Gudfadern till soul och allt vad som kom efter är hans julplatta så grymt härlig att även den kommer att skaka av granen vartenda barr innan juldagen är slut. Funky christmas på er alla!


2. Elvis Presley Christmas album (RCA)

En klassiker bland julplattor där de amerikanska skivköparna mötte ytterligare en sidan av the king - Elvis. Fortfarande alldeles lysande.


1. A Christmas Gift For You (Philles)

Phil Spectors julplatta från 1963 med The Ronettes, Bob B. Soxx & The Blue Jeans och The Crystals. Men framförallt den underbara Darlene Love (det var hon som var sångerskan I de två sista grupperna) men eftersom hon avvisade Spectors amorösa påtryckningar så gav han henne aldrig det erkännande hon var förtjänt av. Hur som helst detta är världens bästa julplatta alla kategorier. Det kan inte bli bättre.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Per Hagwall

"det förra regeringspartiet hänvisar i bästa fall till rådslagsarbetet och i värsta fall till partikongressen 2009."

Precis, men jag förstår varför Sahlin drar sig för att sätta ner foten. Än så länge kan alla väljare som är missnöjda med regeringen intala sig att sossarna har en bättre politik. Så fort sossarna bestämt sig kommer många av de som nu säger att de skall rösta på dem att bli besvikna.

"Att kritik är djup mot det orättvisa i regeringens politik är uppenbart som när försäkringskassans chef Ingrid Efraimsson bestämmer sig för att hon inte längre varken kan eller vill administrera en politik som enbart innebär att jaga svårt sjuka människor in i den mest skamliga fattigdom."

Hjälteglorian devalveras rätt ordentligt av att hon inte sa ett ord av kritik förrän hon bara hade två veckor kvar på jobbet. Det var då redan bestämt att hon inte skulle få förlängt förordnande.

2007-12-17 @ 11:15:20
URL: http://www.hagwall.nu
Postat av: Ingemar E L Göransson

Vad som skiljer mig som socialdemokrat och Hagwall som moderat är att moderaten Hagwall totalt saknar det minsta mått av självkritik av det egna partiets politik. Undertecknad gör inte det. Jag kan se även "bjälken i mitt eget öga" för att citera Bibeln. Det borde även Hagwall göra! Att Hagwall inte håller med Efraimsson är självklart och fortsätter och blunda för de orimliga konsekvenserna av sin egen politik.

2007-12-17 @ 11:50:44
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Japp Ingemar. Väl skrivet, och det är ju bättre att protestera sent än att aldrig göra det.

2007-12-17 @ 15:59:28
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0