Bildt är körd!

Kalla saker vid sakers namn. Mutor och korruption är mutor och korruption! Kalla mutkolvar för vad de är – mutkolvar!


När Carl Bildt sitter med på regeringssammanträdet den 9 november och tar beslut om att undersökningarna om den planerade gasledningen på Östersjöns botten ska få fortsätta så är det inget annat än olämpligt, en lojalitetskonflikt och uttryck för en arrogans som bara den som tror sig stå över de regler alla andra är skyldiga att följa.


 

När Carl Bildt löser ut sina optioner i Vostok Nafta efter beslutet i regeringen den 9 november kan det inte uppfattas på annat sätt än att Bildt fick, alternativt lyfter, en ersättning av den styrelse som han tidgare tillhörde. Kort sagt han uppförde sig som vilken annan mutkolv som helst. Koppling Vostok Nafta – ryska Gazprom och Carl Bildt är häpnadsväckande och hör hemma i vilken thriller som helst som handlar om korruption, mutor och skumma intriger på högsta politiska nivå.


 

När idag Expressen som sannerligen inte är känd för att vara en vänstertidning kräver Bildts avgång visar PM Nilsson ett sällsynt prov på civilkurage som tyvärr inte är utmärkande för borgerliga ledarskribenter för det mesta.


 

Undertecknad har tidigare ställt frågan om när Carl Bildt kommer att avgå. Att han blir tvunget verkar den nya uppgifterna borga för och den snabbt ökade kritiken mot honom och hans sammanblandning av sina privata affärer och svensk utrikespolitik.


 

Detta sätter Fredrik Reinfeldt i ett synnerligen pinsamt dilemma. Sparkar han (eller blir tvungen) sin tidigare vedersakare så är det tredje ministern och moderaten som åker med aktern för ut från regeringskansliet. Detta bevisar om inte annat den sällsynta olämpligheten Reinfeldt besitter som regeringsbildare och regeringschef då han inte kan klara att få ihop en ministerlista som inte är befläckad med avgiftsfuskare, skattesmitare, svartbetalande arbetsgivare, lönedumpare och nu även mutkolvar.


 

Reinfeldt har inte bara skämt ut sig själv och visat sin nästan operettartade klantighet utan också bevisat det vi alla vet att moderaterna är ett parti av just sådana personer som Bildt, Stegö-Chilo och Borelius. Det skämmer inte bara ut Reinfeldt men än mer skadar Sveriges anseende i omvärlden. Så frågan är hur länge kan vi ha en regeringen som på ett kvartal mer har liknat en avdelning av KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) eller ett wannabe-gäng till ett kriminellt motorcykelgäng.


Hur länge kan Sverige ha en mutbar utrikesminister och hur länge ska Sverige behöva ha en regeringschef som inte ens kan få ihop en ministerlista som håller ett kvartal?


 

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Bildt har varit en vandrande katastrof sedan han var ungmoderat!

2007-01-12 @ 03:57:53
URL: http://http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Kerstin

Tror faktiskt inte att han kommer att tvingas avgå.
Det fanns ekonomer som menade att regeringen Bildt på 90-talet, borde ha ställts inför riksrätt för sin hantering av valutaförsvaret - men sånt händer inte i Sverige, i varje fall inte manliga politiker. Därvidlag skiljer den här rergiringen sig ju inte märkbart från den förra regeringen får jag ju säga. Maktens män får göra lite som de vill utan att behöva ta konsekvenserna av sina ageranden (ja om de inte får 175 - 900 miljoner för sina misstag förstås). Det har blivit löjligt tydligt med den här regeringen.

2007-01-13 @ 03:15:48
URL: http://http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Peter

Ang. Bildt!
Det är något som inte stämmer med herr Bildt, en magkänsla som jag har , svårt att ta på men han är mest yta och har inget djup. Ja något falskt vågar jag nästan säga!

2007-02-04 @ 12:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0