LO hackat av högeranarkister ?

LO hackat av högeranarkister ? 
FOTO Ingemar E L Göransson

LO:s hemsida www.lo.se ligger nere efter en attack från hackare. Det hela kunde avfärdas om det inte vore för det budskap som hackarna hade lämnat och det faktum var en hackning mot en av Sveriges största och viktigaste intresseorganisationer. Hackarna har tagit sig genom existerande säkerhetssystem och har därmed visat att de klarar av att hacka sig in i stort sätt var de vill.


 

Det allvarligaste är dock förbindelsen mellan höger-anarkister (döma från efterlämnat budskap och det hatiska innehållet) och den konsekvens det skulle få om det var viktiga myndigheters webbsidor.


 

Det är bekymmersamt att hackare lyckas på detta sätt och lyckas lämna ett hatfullt budskap. Det visar att viktiga samhällsfunktioner kan slås ut lätt. det innebär också att steget mellan infantila påhitt lätt kan utvecklas till verktyg för terrorsim. Att det var LO som den här gången drabbades spelar väl mindre roll och skadan är minimal eftersom få använder sig av LO:s hemsida en nyårsdag. Men om det skett i ett känsligare läge, exempelvis i samband med en strejk eller arbetsmarknadskonflikt kan skadad bli väsentligt större.


 

Ur demokratiskt perspektiv framstår därför dessa hackare som en av demokratins banemän. Organisationer och myndigheter måste därför lära sig av det som skett och täppa igen de säkerhetshål som hackarna tog sig igenom. Likaså bör samhällets polisiära, dömande och straffande myndigheter göra sig yttersta för att få stopp sådan här brottslighet.


 

Steget mellan hackande och internetbrottslighet och internetterrorism är inte långt och det är ur det perspektivet nattens hackarangrepp skall ses.

 



Till sist…….

  

……………Blir undertecknad alltmer imponerad och begeistrad i engelska Uncuts gratis-CD som följer med varje nytt nummer. Det senaste har en 13-spårs CD med ny psychedelia. – ”Come Ghosts And Sunburned Hands” 13 nya och unga grupper som bevisar att psych inte dog med Jefferson Airplane, Grateful Dead eller Quicksilver Messenger Service. Stundtals helt lysande!

 

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg 

  

Kommentarer
Postat av: Attila

Högeranarkister...?

2007-01-01 @ 23:48:59
URL: http://www.attila.tecknare.se
Postat av: Katana

Högeranarkister torde väl egentligen vara anarkokapitalister, men Ingemar syftar väl snarare på den utomparlamentariska nyliberala högern.

2007-01-02 @ 00:18:01
Postat av: Björn

Utomparlamentariska nyliberala högern?

2007-01-02 @ 00:42:51
URL: http://bloggenbent.dagenspolitik.se
Postat av: Kerstin

Hackande är brottsligt Ingemar!

2007-01-02 @ 04:36:48
URL: http://http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Begreppet högeranarkister har sina skäl. Under spanska inbördeskriget då den demokratiskt valda republiken kämpade för sitt liv var anarkister och falangister vid flera viktiga skeden i samfösrtånd och inofficiell allains med varandra mot demokratin.

När moderatern som Chilo-Stegö, Borelius och andra ger fasen i att betala sin TV-avgift är det uttryck för en anarkistisk syn på sstaten och det demokratisksa samhället och dess beslut. Samma sak gäller när folkpartister ägnar sig åt politiskt spionage genom dataintrång i SAPnet så görs det utifrån principen ändamålen helgar medlen oavsett om de är olagliga och kriminella. Kort sagt man sätter sig över lagen och demokratin. Här skiljer sig inte tokstollar/idioter som AFA i grunden inte i från nyliberaler som anser att lagen och demokratin är något dispositivt.

Därför finns skäl att tala om höger-anarkister. De är lika mycket demokratin och ytrandefrihetens dödgrävare som exempelvis AFA. Skilnaden är bara att de inte går ut på stan och slår folk på käften, men samma andas barn är de.

2007-01-02 @ 10:12:31
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Attila

Tror i och för att fler än de du kallar "högeranarkister" är trötta på LO och dess sätt att bedriva facklig verksamhet. Men visst är det skönt att etikettera upp allting så att man har sin världsbild intakt, eller hur?

Strejk, civil olydnad mm är också utomparlamentariska sätt att påverka makthavarna - men eftersom det är vänsterns vapen så anses dessa åtgärder legitima.

Att strunta i TV-licensen är däremot förkastligt... Trots att licensen är påtvingad, oavsett vilka kanaler vi tittar på, trots att kvaliteten på programmen sjunker. Men fortsätt att betala du, det blir säkert bättre när sossarna vinner valet någon gång i framtiden ;-)

2007-01-02 @ 13:34:46
URL: http://www.attila.tecknare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0