Sanningen går alltid klädd i vackra kläder....

SAnningen går klädd i vackra kläder....

Foto Ingemar E L Göransson


Så nu kommer sanningen fram om nyliberalernas nya hjältar; arbetsgivarna bakom salladsbaren ”Wild`n´Fresh” i Göteborg. Enligt uppgifter i dagens Aftonbladet så har inte ägaren varken betalt sjuklön eller semesterlön för sin personal. Vidare har ägaren betalat under gällande kollektivavtal 95 kr istället för avtalets 99,50.


 

Kort sagt, ägarna har befunnits stå med byxorna ordentlig nerdragna och deras lögner om löner över kollektivavtalet visar sig vara lögn precis som HRF (Hotell och Restaurangfacket) helat tiden hävdat. Och eftersom inte kollektivavtal har saknats har heller inte personal haft de försäkringar som följer med kollektivavtalet.


 

Center-Federley och andra nyliberaler kanske ångar nu sitt stöd till ägarna av salladsbaren när sanningen kommer fram.


 

Fackets rätt till sympatiåtgärder har varit helt riktigt använda när arbetsgivaren som i det här fallet så uppenbarligen har skitit i de anställdas rättigheter.


 

A-kassans baneman Littorin vill nu gå in och ändra i LAS (Lagen om anställningsskydd) enligt andra tidningsuppgifter. Det är längden på provanställningar som han vill fördubbla till två år och det är försämringar i vikariers rättigheter där klåfingrigheten nu är framme.


 

Jag har förut varnat för att försöken att ge sig på LAS skulle komma från regeringen Reinfeldt då den uppenbarligen har en dold dagordning för målen med sin politik. Att man antingen har förtigit eller direkt ljugigt för svenska folket visar inte bara a-kassesörjan utan även efterrätten, LAS, som nu kommer.


 

Löntagarna och främst LO:s medlemmar gör rätt i att rusta för strid mot den regering som är det största hotet mot löntagarna sedan störstrejkens dagar för nästan 100 år sedan.


 

Till sist……

  

…………..se den storartade engelska thriller/deckarserien  ”Mördare ökänd” som äntligen har kommit på DVD.

  

…………..lyssnar just nu mycket på Elvis Costello & The Attractions ”The Lost John  Peel Sessions 1977 - 1980”. Ursprung okänt men det är en skam att de inte finns legalt utgivna – så bra är det.

  

Trevlig trettonhelg!



Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg

  

Kommentarer
Postat av: RS

Kan du inte länka till Aftonbladets text också så jag hittar den? Det här är ju viktiga uppgifter som borde fram mer.

2007-01-06 @ 10:34:21
URL: http://kulturbloggen.com/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Hej, Chadie!
Det går inte att fixa en länk då inte texten finns på Aftonbladets hemsida. Se istället i pappersupplaganSidan 6 längtsner en liten 4-spaltig notis under rubriken "Anställda får ingen semesterlön"

2007-01-06 @ 14:26:05
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0