Reinfeldt - en feg liten mus

Tydligen gick det kinesiska statsbesöket alldeles utmärkt. Inget som störde idyllen, inga ilskna demonstranter som protesterade mot Kinas brott mot de mänskliga rättigheterna eller mot summariska avrättningar, inga protester mot inspärrade journalister eller mot barnarbete och att tusentals arbetare lever i närmast slavtillvaro. Heller inga protester mot de usla arbetsförhållanden i exempelvis Kinas stora gruvor, där arbetsförhållande och arbetsmiljön tar tusentals liv årligen.

Kort sagt, en bugande och servil inställning som inte stördes av någon dissonans varken från värden Fredrik Reinfeldt eller från några andra. Reinfeldt sa efteråt att det inte var hans sak att ta upp enskilda fall men han hade minsann påpekat Sveriges uppfattning om mänskliga rättigheter.

Med all säkerhet gjordes det med en sådan servilitet och med sådan respekt för de kinesiska ledarna att de knappast hade tagit åt sig nämnvärt. Och då ska man veta att den kinesiske presidenten var mannen och arkitekten bakom massakern på Himmelska Fridens Torg för över ett årtionde sedan. Att inte påpeka detta är väl snarast att betrakta som en feghet och ett svek mot alla de som förtycks av den kinesiska diktaturen.

Att Fredrik Reinfeldt inte vill störa de svenska storföretagens affärer med den kinesiska jätten är följdriktigt men samtidigt är det sorgligt att se den annars så kritiske mot exempelvis Kuba nu hålla tyst likt sju dövstumsinstitut kan inte betraktas annat än som feghet, en över måttan feghet ägnad heliga marknadskapitalismens altare.

Fredrik Reinfeldt tar bara inte bödeln från Himmelske Fridens Torg i handen, är värd för honom utan också bugar och bockar, dricker champagne och är allmänt servil och i grund och botten en feg statsminister som inte vågar. Den som inte protesterar när mänskliga rättigheter trampas under stövelklackarna blir också medskyldig. Fredrik Reinfeldts agenda kan sammanfattas i;  Inget får störa affärerna! Inte utan att man saknar en Palme som vågade ryta i mot diktaturens kreatur och dessa satans mördare. Men det är skillnad mellan mus och människa, mellan en feg högerpolitiker och en modig socialist!

www.kulturochpolitik.se

 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Palme... han är ju dessvärre död...
I verkligheten får du välja mellan fega socialister och fega borgare. Jag tycker också det är trist att hela västvärlden är feg i frågor om mäniskliga rättigheter, men kom gärna med nån bättre kritik än att försöka det bli en höger-vänster-fräga när det inte är det!

2007-06-11 @ 23:50:24
Postat av: Anders

Så du tror på allvar att t.ex. Hans Helighet Göran Persson, eller nu för tiden Mona Sahlin, hade ställt sig upp mot världens mäktigaste man och försökt tvinga honom att reformera sitt land, och sig själv?
Detta är bara den vanliga socialistdyngan man hör hela
tiden, folk som du tar vad som helst, som det kinesiska statsbesöket t.ex. som en socialistisk regering hade gjort i stort sett likadant med, och försöker få det till att Fredrik Reinfeldt är belsebub själv för att han inte förändrade världen genom att knäppa med fingrarna.
Har du verkligen ingen som helst insikt i hur världen fungerar eller spelar du bara dum?

2007-06-11 @ 23:52:23
Postat av: hk

Haller med! Det forsta jag tankte nar jag laste DN's artiklar som stadsbesoket var precis som du, Inte utan att man saknar en Palme.
Det ar inte nodvandigtvis en Hoger/Vanster fraga, snarare en fraga om ryggrad och mod. Om det sen ar Palme eller Bildt eller Eva i matsalen pa skolan som vagar saga ifran det lamnas bast darhan.
(Inga svenska tecken pa mitt tangentbord.)

2007-06-12 @ 03:51:31
Postat av: Ingemar E L Göransson

Till fösrvar av Persson som annars finns mycket att kritisera för så tog han faktikst upp enskilda fall som förtycktes eller förföljdes. Men det saknas ryggrad både hos borgeliga politiker och socialister på ett sätt som bara kan betraktas som feghet.
Men högerpolitikers problem är att de alltid håller sig väl med den som är starkast för ögonblicket i utrikespolitiken. Den var USA under Vietnamåren och det är Kina idag. Allt för att inte störa affärerna. Anders speglar bra denna feghet i sitt inlägg och det har inget med att vara dum att göra utan att leva med en konsekvent inställning till människors lika värde oavsett om det är i Kina eller USA, Kuba eller Sydafrika.

2007-06-12 @ 13:43:47
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jonas

Göran Persson försvarade bland annat Kina, Nordkorea och USA i dokumentären som kom nyligen.
Dina anklagelser om att högerregeringar konsekvent stöttar den starkaste parten är för övrigt helt befängda. Som sagt: Gör inte partipolitik av saker som inte är det!

2007-06-12 @ 14:24:22
Postat av: Ingemar E L Göransson

Till Jonas!
Högern under 1930-talet var klart Tysklands/nazi-positiva. De tappade t.o.m. sitt ungdomsförbund som ombildades till en nazistorganisation. (se Wärenstam Fascismen o nazism i Sverige 1920-1940 Amlqvist & Wicksells förlag 1970)
Högern stöttade konsekvent USA:s politik i Vietnam, Laos och Kambodja under 1960-70-talen. Moderterna har aldrig tagit avstånd från USA:s politik i Irak. Räcker det som bevis för högerns vilja att hålla sig väl med de starkaste parten?
Mycket gjorde Persson som var åt skogen men han tog i flera fall upp enskilda fall döär individer hade drabbats av kränkningar av sina medborgeliga och mänskliga rättigheter. det har vi Reinfeldts ord på att det är inte hans jobb.

2007-06-12 @ 22:42:26
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Ingemar:
Jag tycker förstås att du har helt rätt när det gäller Reinfeldt, men kan ju inte se någon direkt skillnad i det här avseendet mellan honom och Göran Persson
som ju tyckte att Kina visade att det var bra med "stabila förhållanden" (tror han använde dessa ord).

2007-06-13 @ 00:06:40
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Jonas

Nej, det räcker inte som bevis. Högern på 1930-talet var en elitistisk samling människor som har föga med dagens höger att göra.
Högern på 1960-70-talet var en del av det kalla kriget, som är SLUT. De stöttade inte Sovjet när de gav sig på småstater, utan de stöttade de som var höger. Din analys är lika hemsnickrad som ranglig.

2007-06-13 @ 10:21:06
Postat av: Ingemar E L Göransson

Det är ett lätt sätt att komma ur din besvärande historia att skylla på historien!! Men idag då är inte moderaternas utrikespolitik att hålla sig väl med USA (ingen kritik mot kriget i Irak, ingen kritik värd namnet mot Kinas uppenbara brott mot mänskliga rättigheter? Var inte högerns halvtyska politik ideologiskt grundad och var inte stödet för USA:s angreppskrig i Indo-Kina av ideologisk karaktär?
Om min analys (delas av många andra ex Aftonbladets ledarsida) hemsnickrad vad skall man då kalla din advokatyr för moderaternas/högerns utrikespolitik idag - inte bara hemsnickrad utan till alla delar urskuldande och lika feg som politiken i sig.

2007-06-13 @ 16:33:06
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jonas

Jag är född 1980 och var inte med under andra världskriget. Reinfeldt är född 1965 och jag betvivlar att han demostrera för Vietnamkriget i barnvagnen.
Aftonbladets ledarsidas åsikter är ungefär lika vinklade från sossehåll som dina egna, så jag betvivlar inte att de håller med dig.
Jag håller som sagt med om att Moderater är för veka mot Kina, men det är bannemej ni sossar också, så jag tycker fortfarande inte det är en blockfråga.
Vidare är jag personligen fristående liberal och tar alltså åt mig föga av att du ger dig på vare sig Moderater eller gamla Högerpartiet (eller ens Folkpartiet för den sakens skull!).

2007-06-13 @ 17:44:07
Postat av: Ingemar E L Göransson

Jag är socialdemokrat men om du inte missat vad jag skrivet så har jag mycken kritik mot mitt eget parti och inte minst mot Göran Perssomn spm jag betecknad i en krönika i början på 1990-talet som en sörmlandsmachaiavelli.
F.ö demonsterade jag mot både USA:s inblandning i Vietnam, angreppet på Tjeckoslavakien och senast mot USA:s anfall på Irak.

2007-06-13 @ 19:31:56
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jonas

Så nu håller du alltså med mig om att det inte är en blockfråga. Tack.

2007-06-13 @ 19:35:19
Postat av: Ingemar E L Göransson

Inte enbart men det är uppenbart för mig att moderaterna/tidigare högerpartiet har historiskt varit rädda för att riskera minsta konflikt med den som råkar vara starkast för stunden.
Socialdemokratin har dermot i vart periodvis haft ledareskap som Palme, Sten Andersson och andra som vågat kritisera andra länders brott mot mänskliga rättigheter.

2007-06-13 @ 20:28:50
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jonas

Okej, så du håller med, bortsett från att du fortfarande är intresserad av hur Högerpartiet agerade på 1930-talet.

2007-06-13 @ 20:38:50
Postat av: Ingemar E L Göransson

Jonas känner vi inte till historien kan vi inte heller förstå vår nutid och än värre vi kan inte påverka vår framtid.

2007-06-14 @ 09:16:55
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jonas

Jag säger inte att vi inte ska känna till vår historia. Jag säger bara att det är vanskligt att dra paralleller mellan vad Alliansen gör idag och var högerpartiet gjorde på 30-talet.

2007-06-14 @ 11:27:22
Postat av: Henrik

http://www.myspace.com/starkmusikse

Klicka på låten "Reinfeldt" i musikmenyn.

MYCKET passande text! ;)

2008-03-10 @ 11:28:37
URL: http://www.myspace.com/starkmusikse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0