Spänning, spänning, spänning

sp?nning

När Oscar Svärd vann Vasaloppet idag var det exempel på en lysande taktik som gav en välförtjänt seger. Det var en riktig nagelbitare som vi fick oss till livs när man låg där i sängen och bara njöt av Tv-underhållning när den är som bäst.


En annan spänning har varit att följa den amerikanska TV-serien "Murder One" som undertecknad köpte på Åhléns när de sålde ut de två första säsongerna. Har bara följt ettan än så länge men den var spännande, välspelad och intelligent skriven stycke av Tv-underhållning. Det har varit en fröjd att fördjupa sig i det amerikanska rättssystemet med alla dess märkliga turer och möjligheter.image218

En tredje form av spänning är att följa den Reinfeldtska kollapsen i opinionen. Regeringen liknar altmer de berömda bröderna Marx men saknar deras humor. Aldrig förr har väl så många haft så få att tacka för så lite som väljarna när det gäller Reinfeldts sympatikollaps. För något annat kan det knappast kallas när gapet mellan sittande regering och oppositionen ligger på närmast 17 procentenheter 56,3 mot 39,4 procent ? en historiskt opinionsmässig katastrof.


Min kära hemstad linköping utsattes för en annan form av spänning i fredags då vi invaderades av huliganer, s.k. hockeyfans som tog matchen mot LHC som ursäkt för att slåss, slå sönder och allmänt bära sig illa åt. De från intelligens och förstånd befriade typerna passade på sedan att på hemvägen slåss med varandra i brist på oskyldiga, LHC-fans eller poliser. Som min käre son lämpligen utryckte det ? Jävla puckon!


Ny vecka och med den spänning på gång. Under veckan genomförs premiären på det stora @work-projektet på Kulturhuset. Det blir föreläsningar, debatter och givetvis teater under tre dagar om arbetslivets villkor i ett nytt och förändrat Europa. På fredag skall er förbindlige delta i en kulturpolitisk debatt som en del av @work.


Dags att avsluta med lite spännande musik inför den nya arbetsvecka:Jerry Butler The Very Best Of The Vee Jay Years (Charly )

"For Your Precious Love" är I min bok den bästa och mest innerliga av alla soul-ballader någonsin. Den här CD:n med hans bästa spår från Vee Jay-åren på mellan 1958 och 1965. Lyssna och njut!Johnny Cash At San Quentin 1969 (Columbia/Legacy)

Äntligen hela konserten från 1969. Och inte bara det utan också Granada Televisions dokumentär finns med som en tredje skiva i form av en DVD. Den här definitiva utgåvan ger Johnny Cash spelning delvis en ny dager.John D. Loudermilk "The Open Mind Of John D. Loudermilk" (OMNI/RCA Victor)

Loudermilk är den mest osannolike låtskrivaren jag vet. Började att skriva poplåtar typ Brill Building kring 1960. Därefter så började denna något egensinnige djupt religiöse låtskrivare författa små ögonblicksbilder av amerikanskt vardagsliv som "The Jones´"; "Brown Girl" eller "Ma Baker´s Little Acre". Alla de finns med på denna återutgivning av en obskyr 60-talsplatta. Samtidigt har mer kända spår som "Tobacco Road", och "Indian Reservation" lagts till. Tack för initiativet att ge ut denna platta som säkert sålde noll då och säkert inte mer nu.


Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0