1:a maj och Odells förskingring

image253

1:a maj har alltid haft en speciell betydelse för mig. Ända sedan jag följde min mor i demonstrationerna som en liten parvel över 1960-talets massdemonstrationer mot USA:s angreppskrig i Indokina till 90-talets allt mindre demonstrationer där den politiska konjunkturen gjorde det inopportunt att demonstrera.


image254

2007 år 1:a maj bryter den trenden. Större demonstrationer och inte minst kulturen fick en större del i firandet. Så skedde i Linköping, Sundsvall och Stockholm för att nämna några platser. 1:a maj blev en fest där unga och gamla möttes, där människor med många olika etniska bakgrunder möttes, där det sjöngs, dansades och där det var riktigt kul att fira 1:a maj.

image255

Politiken hade sin naturliga del oavsett om det var talare, om det var band som spelade eller dansuppvisningar och stå-uppare. 1:a maj blev därför en folkfest där kampen mot högern och deras marknadssamhälle där vanligt folk betala de rikas ökade rikedom.

Svenska folket blev bestulet igår på flera miljarder när Mats Odell och högerregeringen sålde 8 % av Telia till okända utländska intressen. Enligt uppgifter kan förlusten ha varit upp till 4,7 miljarder en häpnadsväckande siffra. Mats Odell borde efterlysas för trolös mot huvudman. Och detta är bara början hur mycket ska han skänka bort till börsklippare 20 miljarder eller 100 miljarder. Och vad kommer det att kosta dig och mig när SBAB som har haft atill uppgift att hålla press på bostadsräntorna. SBAB har också lyckats så att de svenska bostadsräntorna ligger några procentenheter lägre med jämförbara länder.

image256

Nästa första maj kommer det finnas all anledning till att fira och demonstera mot högerregeringen. Inte bara löntagarnas rättigheter hotas utan också hela folkhushållet av ofinansierade skattesänkning och förskingrande politiker som Odell.


image257 

FOTO Ingemar E L Göransson

www.kulturochpolitik.se

 

Kommentarer
Postat av: Göta

Fin blogg, fina bilder. Titta gärna in hos mej på tryckkammaren.com, en blogg om byggandet av Botniabanan ur byggarnas synvinkel. Just nu föreligger strejkvarsel för SEKO väg&ban, så den närmaste tiden är spännande!

2007-05-07 @ 20:42:14
URL: http://www.tryckkammaren.com
Postat av: Ingemar E L Göransson

Tack för kommentaren jag ska titta in.

2007-05-09 @ 10:28:28
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0