Borg, det är inga misstag

Anders Borg uttalade sig häromkvällen på nyheterna apropå alla svartjobbsuppgifter om högerregeringen och dess tjänstemän. Han kallade det för misstag. Men jag kan inte låta bli att undra om mannen är svagsint på något sätt och inte vet vad han säger eller gör. För när han köper en tjänst och betalar svart vet han inte vad han gör eller är han inte tillräckligt utbildad akademiker och ekonom att han inte vet är skillnad mellan rätt och fel.


Det är allvarligt att vår regering och dess tjänstemän, statsekreterare, inte vet skillnaden mellan svart ekonomi och vit ekonomi. För om de gör samma misstag 17 av 33 statssekreterare så är det en allvarlig brist i deras kunskap och som borde göra dem omöjliga för sina ansvarspåliggande uppgifter i statens tjänst.


Det är naturligtvis skitsnack på ren svenska. De vet exakt vad de gör men de anser sig som ett modernt skattefrälse som likt gamla tiders adel inte behöver leva efter samma regler och lagar som vi andra. För vad kan man annars säga om familjen Cederschiöld som har gjort samma misstag i 13 år. Betalt svart trots mycket stora inkomster på grund av att man anser sig stå över lagen och anser sig vara så förbaskat speciella att de ska leva efter egna regler. Eller vad det ett misstag när moderaten Clase köper svarta tjänster för 68.000 kronor; ett omedvetet misstag?!


Skatten används för att betala vår sjukvård, våra skolor, våra högskolor, våra vägar, järnvägar, socialbidrag osv. Skatten är det som finansierar välfärdssamhället Sverige och de som smiter från sitt ansvar för att det finansieras är inte värda annat än förakt och vår spott och spe.


Det är inga misstag utan det är en politisk handling riktat mot välfärdsamhället. Sedan kan Borg och andra tala om misstag. Det har ingen trovärdighet. Borg och Reinfeldt och hans moderater kan snacka sig röda i ansiktet i sin omfamning av det solidariska samhället. Det är inget värt, vi dömer dem på deras handlingar inte på retoriken och svamlet.


Moderaternas handlingar är tillräckliga för att för evigt stämpla dem för vad de är; de privilegierades egna parti för ökade privilegier på alla andras bekostnad. Förtroende är något man förtjänar och ett förlorat förtroende är nästan omöjligt att vinna åter. Reinfeldt, Borg och övriga moderater har förbrukat all rätt att kritisera andra. Deras yviga ord om lata arbetslösa, fifflande sjukskrivna och felaktiga förtidspensioner faller platt till jord och har förlorat all trovärdighet. Det bästa de kan göra i fortsättningen är att bara hålla tyst, förtvivlat tyst.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0