Hollywood - It´s only make believe


I går såg jag en förhandsvisning på den nya fantasyfilmen Beowulf som är en semianimerad film. Alltså en film till som hoppar på Troja-tåget. Skådisarna förebilden i filmen så man känner igen deras utseende men allt är animerat. Men det Danmark på 900-talet som är förebilden måste vara påhittat av någon som har blandat ihop Danmark med Island. För vad jag kommer ihåg så är bergmassiv jäkligt ovanligt i Danmark och det var det nog för drygt 1000 år sedan också.


Illusionen blir också ordentlig när man ser filmen i äkta 3D i IMAX-formatet för då sitter du mitt i filmen. Bild och ljud 3 våningar hög duk och 12.000 watt stereo-system. En otrolig illusionen och en äkta Hollywood-fejk.


På House Of Blues som är en rockklubb som ligger på Sunset spelade igår bandet Highway 61 som är ett vad vi kallar coverband i Sverige. Här kallas samma sak tribute-band. Jo, det var kompetent, det var tätt men det var istället för originalet. Som bandnamnet säger så var det Bob Dylan som var föremålet för hyllningen alt. tributen. Det gnistrade till först när bandet gick från cover till tolkning. All Along The Watchtower var riktigt, riktigt bra. En äkta Hollywood-fejk annars.


När en film är inspelad så börjar efterjobbet med att rätta till exempelvis alla felaktiga färger och lägga på nytt ljud. Så när vi sitter där på bion tror att vi hör Jack Nicholsons röst så är det en s.k. sound-alike. En person som har som sin talang att han eller hon låter likadant som stjärnan för stjärnan har dragit till nästa jobb. En äkta Hollywood-fejk.


Världen vill bli lurad var det någon som sa. I Hollywood har vi alla chansen att bli det men vi betalar gärna för att bli det. En som försökte sig på en mindre smart bluff som har givet rubriker och roade kommentarer här var när Hillary Clinton hade planterat de frågor hon ville ha och blev avslöjad av media. En äkta Hollywood-fejk som gick åt skogen! Jag tror fan i mig att vädret är en bluff också - 30 grader plus och solsken - men det är ju Hollywood.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0