Los Angeles lördag kväll

Så då sitter jag på ett hotellrum i Los Angeles som har gratis internet. Det var 29 år sedan sist men LA är lika skrikig, häftig och ljudlig stad som då. Bara inflygningen är ett mått på denna stads skrikighet och häftiga upplevelse den är. Lika högljutt är det på Hollywood Blv nu på lördagskvällen lokal tid.


10 mil av statsbebyggelse från bergen till Santa Monica och Stilla Havet avlöste den Kansas prärier och den rödbruna öken landskapet i Arizona. Häftigt och oerhört vackert på 10.000 meters höjd.


Resan över var tråkig för vad kan den vara med 16 timmar varav nästan alla i en flygstol. Ett tecken på stämningsläget i USA är att de tog min taxfree-whisky trots att den var i en förseglad platspåse från Arlanda. Ett annat tecken kanske också på den usla film som visades på inrikesflygningen mellan Chicago - Los Angeles. En orgie i våld, skjutande i kampen mot utomjordingarna som hotade att ta över jorden. Givetvis vann den amerikanske hjälten (marinkårssoldat givetvis) och världen var räddad i en soppa av nationalism och amerikanism när den är som sämst.


Förresten tack Foppa för att du skrev en hälsning till grabben och var lika vänlig mot alla som vill ha din autograf eller bara prata med dig.


http://www.kulturochpolitik.se/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0