Maud Olofssons förakt för det demokratiska samtalet och väljarna

Winston Churchill hade en dubbelgångare som var en del i skyddet av premiärministern under andra världskriget. Ett skydd mot attentatsförsök från nazistiskt håll. Att många kända personer och politiker har look-a-likes för att skydda sig är inget ovanligt. En annan som använde look-a-likes var den franske presidenten Charles de Gaulle för att förvirra OAS-terrorister.


Nu ska man inte jämföra politiska giganter som Churchill och de Gaulle med politiska pygmeer som Maud olofsson. Det är att ge henne på tok för mycken betydelse. Men när politiker låter andra svara i sitt namn är det en annan sak. Det gäller inte säkerhet eller liknande längre utan antingen ren slöhet, dålig planering eller helt enkelt ett genuint förakt för omgivningen och väljarna. Det är än värre då det undergräver respekten för demokratin då samtalet mellan folkvalda och väljare är det mest essentiella i demokratins själ.


När Maud Olofsson använde sin pressekreterare häromdagen för att svara på frågor på Aftonbladets chatt så var det ett tramp i det berömda klaveret som heter duga. Att sedan som fröken pressekreterare Lisa Wärn säger "jag vet vad Maud tycker" är väl snarast ett tecken på att Maud Olofsson helt enkelt är ett verktyg i händerna på Centerns Stureplanshöger.


Det är också ett uttryck för det högdragna förakt som dagens centerledning håller för väljarna. Det är ju tydligt i politiken men också när man lurar och uppträder med lånta fjädrar och kallar sig Maud när man är Lisa. Bilden av politiker som bluffmakare stärks av Maud Olofssons agerande.


Till TT säger Olofsson att "Jag gav okay på alla svaren och det räcker för att säga att det var jag som svarade" men samtidigt förnekar pressekreteraren Lisa Wärn detta utan uppger att hon endast hade kontakt med Olofsson vid ett tillfälle.


En lika pikant, avslöjande detalj är att Lisa Wärn undertecknade svaren med Maud. Alltså pressekreteraren uppträdde som partiordföranden och vice statsministern. Är inte det bedrägligt och uttryck för ett förakt för de som ställde frågor till just Maud Olofsson men fick svar av en stand in.


Någon ljuger, Maud Olofsson eller Lisa Wärn, och det är uppseendeväckande när regeringens vice statsminister uppenbart inte tar en chatt på Sveriges största tidning på allvar och sedan tydligen även ljuger om sin delaktighet när hon blir avslöjad.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Såvitt jag vet är det brottsligt att underteckna något med falskt namn, men det gäller kanske i i datorsammanhang, eller för politiker?

2007-10-10 @ 21:14:24
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Om det är brottsligt låter väl sig vara osagt men att det är uttryck för ett förakt för både väljare och demokratin är helt klart. Men det förvånar samtidigt inte med vetskap vilken uppfattning Stureplanscentern har om vanliga arbetande människor.

2007-10-10 @ 21:37:01
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Brian

Alltid lika spännande att titta in på Ingemars hatblogg och ser hans politiska älskarinnans c.q. Kerstins kommentarer.
Inlägget är så förutsebar som det bara kan vara från hatingemar och knappast värt(d) att kommentera.

/Brian

2007-10-11 @ 00:35:33
Postat av: Ingemar E L Göransson

Brian jag är tacksam om du inte kommenterar. Hur kan något förutsebart vara spännande??!!

2007-10-11 @ 09:08:43
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0