När är det kört för Reinfeldt

Efter en lång och skön helg nästan utan jobb och inte ens bloggande så är det snart slut på det. Att koppla av och helt enkelt bara existera behövs.


En som skulle vilja ha det lugnt och inte har det är statsministern Reinfeldt. Men som vanligt är det självförvållat. Hans omdöme med de personer han utser lämnar mycket övrigt att önska. Det är inte bara en ministerparad genom riksdagens korridorer av skattefuskare, avgiftsskolkare, svartbyggare, jävpigmenterade eller annars bara moderater som själva tror sig stå över lagen. Så är det nu dags för tjänstemän som har ansvaret för Sverige krisberedskap som ägnar sig åt att supa och hångla på krogen tillsammans med journalister från kommersiella TV4.


De flesta med det minsta ansvar och omdöme reser både ett och annat ögonbryn och t.o.m. tar sig för pannan och börjar undra hur mycket misstag, klantigheter, nonchalans och arrogans tål Reinfeldt innan han är förbrukad. Och, inte minst innan hans förtroendekapital är förbrukat i opinionen. Hur länge kan människan låtas utse olämpliga ministrar och nu även tveksamma tjänstemän eller bara tillåtas smita undan sitt ansvar.


Att Schenström inte har rent mjöl i påsen eller partybagen är väl klart nu när hon i kväll meddelar att hon tar time-out vilket brukar betyda att något är inte helt okay. Reinfeldt å sin sida hoppas givetvis att även denna skandal ska rinna av honom likt vattnet på en gås. Men frågan om Schenström, fyllekalaset och hånglet med TV4:s Pihlblad ställer enbart nya och synnerligen viktiga frågor.


För Ulrika Schenström är inte vem som helst; hon är statsministerns statssekreterare och därmed en av de viktigaste och mäktigaste personerna i Sverige. När hon tar en time-out, dvs. hoppar av innebär det att en av Reinfeldts absoluta nyckelmedarbetare lämnar regeringskretsen och den innersta cirkeln kring Reinfeldts personligen. Visar det sig sedan att hon hade ansvaret för krisberedskapen denna kväll alltså tjänstgjorde så faller inte bara skuggan än hårdare och mörkare över Schenström utan lika mycket på Reinfeldt personligen och Reinfeldt som statsminister.  


Det ställer än en gång frågan om Reinfeldts lämplighet som statsminister och hans lämplighet som regeringsbildare. Men det ställer även frågan om medias roll och omdömet hos en politisk reporter som Pihlblad vars trovärdighet skamfilas rejält av hans agerande den glada kvällen på krogen.


Om Danielsson var tveksam i sitt agerande vid tsunamikatastrofen så framstår den upprullade skandalen i Reinfeldts eget politiska arbetsrum som än mer allvarlig. Frågorna måste få sitt svar och Reinfeldt måste tvingas ta sitt ansvar alltmer som hans omgivning liknar Agatha Christies Tio små negerpojkar.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Pingu

Det är klart att en medelålders vit man som Ingemar gärna deltar i mobbingen av en ung framåt kvinna.

2007-10-31 @ 21:06:36
Postat av: Ingemar E L Göransson

hur dum får man bli? När den som har ansvaret för Sveriges krishantering och är den mäktigaste enskilde politikse tjänstemannen sätter sig på krogen och super och hånglar ställer det en hel del frågor om hennes men framförallt om Reinfeldts omdöme. eller pingu är det så om du är moderat så står du över både lag och ansvar?

2007-10-31 @ 22:52:10
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Pingu

Ingemar 19 maj 2006: "Kan inte påminna mig om något liknande har hänt på nätet och svensk politik som är så inriktat på en enskild person, en tjänsteman i regeringskansliet. det måste vara så nära man kan komma mobbning av enskilda politiska tjänstemän som det är möjligt. Det är en sjaskig interiör som borgerligheten visar upp i sin önskan att ta makten. En kampanj och mobbningspolitik där alla gränser och moraliska hänsyn övergivits och överträtts. Där lögn blir sanning, där insinuationer blir fakta och där makten är det enda som gäller. Det är ett Machiavellianskt dyngspridarnas paradis!"

2007-10-31 @ 23:20:43
Postat av: Kerstin

Nej Pingu, den värsta mobbning av en svensk i politik jag någonsin har sett har varit borgarnas och inte minst moderaternas mobbning av Lars Danielsson.
Även på kvinnor i ansvarig ställning har man rätt ställa krav att de ska ta sitt ansvar.

Tala om att kasta sten i glashus!

2007-11-01 @ 03:43:32
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: noctivagus

Zzzzzzz..... Man snälla du är du så jävla otroligt duktig och moralisk själva da????
Det hela är storm i ett vattenglas, hadde sossarna gjort det samma hade inte skett ett skit. speciellt att det då hade bara varit gubbar som gjort det. Nej lägg ned och spela så jävla duktiga.

2007-11-01 @ 08:47:04
Postat av: Ingemar E L Göransson

Glöm det, Den som har läst vad jag skrivit tidigare vet min inställning till olika socialdemokratiska klantigheter. Men problmet är att vi aldrig i svensk historia sett något liknande än den parad av omdömeslösa utnåmningar, skattesmitare, personer med jäv, avgiftsfuskare, svartbyggare osv.De moderata skandalerna har faktiskt varit rena olagligheterna eller brott mot bestämmelser där de lagförda själva satt sig över lagen.

När det gäller (s)-dumheter/skandaler så har det i inget fall varit ur lagstiftningens perspektiv lagstridigt utan möjligen moraliskt klandervärt.
Danielsson var inte full på jobbet vilket Schenström var. Danielsson skyddade sitt egen rygg vad jag förstår men hans agerande i tsuanamikatastrofen visade snarare på brister i katastrofberedskapen. Schenström var helt enkelt full på jobbet och visade ett oerhört dåligt omdöme.

Men Reinfeldts ansvar för sina medarbetare är avgörande. Karln är inte mogen att vara regeringsbildare med den provkarta av misslyckande han visat som ledare och chef. det är bara i den svenska politikens ankdamm han kan sitta kvar i varje annan demokrati hade han varit tvungen att avgå vid det här laget.

Ert försvar Pingu och andra för Schenström är den enögdes försvar. det är den som inte vill se sanningen i sin politiska inställning att de moraliska dumheter som socialdemokraterna har begått är inget mot de juridiska klantigheter och lagbrott som skett från den sittande regeringens medlemmar är en skandal av stora mått och faktikst får Sverige att framstå som en bananrepublik i dess mest parodiska skepnad.

2007-11-01 @ 09:24:35
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Pingu

Regeringen Persson var väl duktig både i lagbrott och moraliskt tvivelaktiga incidenter. För vem var det som byggde en gård i Södermanland i strid med arbetsskyddslagstiftningen? Och vem var justitieministern som rökte hasch och använde svart städhjälp? Men det är klart att en medelålders vit man som Ingemar gärna deltar i mobbingen av en ung framåt kvinna under förutsättning att hon är borgerlig.

2007-11-01 @ 17:18:52
Postat av: Ingemar E L Göransson

Nu blir det intressant. Perssons klantighet att inte anmäla in till arbetsmiljöverket var synnerligen klantigt men är knappast jämförbart med skattebrott, jäv o liknande. Klantigt ja!
Att justicieministern ska ha rökt hasch är också osedvanligt klantigt och faktiskt brottsligt om han hade innehav av hash att röka det är dermot moraliskt olämpligt.

Att använda städhjälp som är svartbetald är väl snarast legio i den sittande regeringen. så vitt jag vet var det en viss statsminister som hade svart arbetskraft under en längre period eller hur. Likaså ett antal andra nu och före detta ministrar.

Jag försvar inte socialdemokrater som bär sig åt men du verkar försvara med näbbar och klor till och med supande och hånglande på offentlig plats på arbetstid.

din trovärdighet som debattör är inte speciellt stor eftersom du är så enögd. Min ålder har för övrigt inte ett dugg med mina åsikter att göra så den delen kan du med fördel lägga ner.

Och slutligen hade inte Schenström missköt sig då hade hon väl kunnat stanna kvar, eller hur?!

2007-11-01 @ 17:46:09
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Pingu

Jag upprepar vad du skrev om uppmärksamheten kring Lars Danielsson 19 maj 2006: "Kan inte påminna mig om något liknande har hänt på nätet och svensk politik som är så inriktat på en enskild person, en tjänsteman i regeringskansliet. det måste vara så nära man kan komma mobbning av enskilda politiska tjänstemän som det är möjligt. Det är en sjaskig interiör som borgerligheten visar upp i sin önskan att ta makten. En kampanj och mobbningspolitik där alla gränser och moraliska hänsyn övergivits och överträtts. Där lögn blir sanning, där insinuationer blir fakta och där makten är det enda som gäller. Det är ett Machiavellianskt dyngspridarnas paradis!"

2007-11-01 @ 18:21:11
Postat av: Ingemar E L Göransson

Danielsson var åtminstående nykter!!Och den borgerliga kampanjen mot honom hade egentligen enbart ett syfte att komma åt Persson och att vinna valet. Bara det faktum att den moderatledda regeringen har hemligstämplat de återfunna tsuanmibanden bekräftar detta som jag ser det. Kan det vara så att Danielsson inte gjorde sig skyldig till några allvarliga missgrepp eller varför begraver man bevismaterialet i hemliga lådan?

I fallet med Schenström så är fakta att hon var i tjänst och att hon var berusad. Kan ens du pingu motsäga detta!

Sedan kan jag erkänna att jag försvarade Danielsson på ett sätt som jag idag ångrar. Danielsson skulle inte ha svängt sig på det sätt som han gjorde. Persson skulle också ha lagt alla fakta på bordet. Illa skött krishantering.

Det har inte varit någon större ryktesspridning kring Schenström utan det hela har rört sig om två fakta var hon bersusad och var hon i tjänst. Tyvärr var hon båda.

2007-11-01 @ 18:44:21
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Pingu;
Jo vi vet att moderater aldrig anser att moderater kan begå några fel, det är det stora problemet med moderater - att de år ofantligt enögda att de anser sig sig stå över både lag, etik och moral!

2007-11-02 @ 00:16:52
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0