Utländska byggjobbare utnyttjas och kd på dekis

Så här lever gästarbetare i Sverige 2007. Mögliga ruckel till husvagnar som de flesta av oss inte ens skulle Vilja husa en hund i. Men mindre nogräknade och allt annat än seriösa byggmästare låter sina anställda invandrade polska byggjobbare tvingas bo i. Obefintliga möjligheter till matlagning och hygien är också normaliteten.


Är det någon som är förvånad, egentligen. Byggnadsarbetarförbundet är det inte utan det här har facket varnat för under lång tid. För om man låter marknaden styra så får det sådana här omänskliga konsekvenser. Likaså har olyckorna på bl.a. byggarbetsplatser ökat med det allt mer oseriösa entreprenörer har fått fäste på byggmarknaden.


I det här perspektivet kanske både en och annan borde fundera på sitt engagemang för Laval i Vaxholm gentemot byggfackets blockad. Att kämpa för att alla byggjobbare ska ha rimliga och avtalsenliga villkor är en garanti för att vi slipper att se bilder som de i Aftonbladet idag.


Enligt sista SIFO-mätningen har nu kd parkerat under 4 procent i opinionen. Likaså har moderaterna fått sitt sämsta opinionsstöd sedan 2004. Alliansens popularitet är snabbt sjunkande trots jobbavdrag, hemmafrulön, slopad förmögenhetsskatt, fastighetskatten och andra mutor till den välbeställda medelsklassen. Kan det inte vara så att allt fler har genomskådat högeralliansens retorik och upptäckt att det vara bara samma gamla höger som förut?

Lästips....

Leif GW Perssons skröna om mordet på Olof Palme "Faller fritt som i en dröm" är en underbar spännande och förbaskat rolig skröna att läsa. Leif GW har gjort det igen - skrivet en riktigt överraskande bok.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Pingu

Javisst, inga svartmuskiga utlänningar i vårt rasrena land som tar våra jobb och våra kvinnor. Eller?

2007-10-15 @ 23:02:22
Postat av: Ingemar E L Göransson

Du har inte begripigt ett dugg. Ska poslka byggjobbare tvingar att leva på ett sätt som vi aldrig skulle acceptera själva bara för att samvetslösa arbetsgivare ska kunna utnyttja dom? Anser du de förhållanden som Aftonbladet och andra har beskrivet är acceptabla?
Beskyll mig inte för främlingsfientlighet när min uppfattning är den motsatta.

2007-10-16 @ 09:43:21
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Pingu

Byggjobbarna i Vaxholm hade ju kollektivavtal men möttes av svenskarna med skriken "Go home". Så mycket var arbetarklassens internationella solidaritet värt.

2007-10-17 @ 00:06:55
Postat av: Ingemar E L Göransson

De hade inte kollektivavtal som gällde på den svenska arbetmarknaden utan avtal som innebar en dumpning av byggjobbarnas löner. Det kan knappast vara till de lettiska byggjobbarnas nackdel att tjäna lika mycket som sina svenska kollegor när de är här eller hur. Den enda som tjänar på dumpade löner är oseriösa och giriga arbetsgivare.

2007-10-20 @ 17:22:23
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0