Nu angrips arbetsrätten på bred front

Så, då är det dags för nästa stora strid med högerregeringen. Centermaudan vill riva upp stora delar av arbetsrättslagstiftningen det har hon sagt sedan första dagen i regeringstsällning, Folkpartiet i sin tur svävar på målet i vilken omfattning angreppet ska ske. Kd vill i guds namn (Mammon) angripa arbetsrätten och Moderaterna är oense internt.


De borgerliga partierna lovade dyrt o heligt att arbetsrätten inte skulle angripas vid en högeralliansseger utan den var fredad för den fungerade utmärkt. Det sa Reinfeldt, det sa även Littorin men de hann inte in i Rosenbad för Carl Bildt läxade upp sina moderater och angrepp arbetsrätten.


Nu börjar opinionsbildningen för ett raserande av viktiga delar av den arbetsrättsliga lagstiftningen. Undantag i LAS blir generella med Fp:s förslag, ungdomsavtal (utan rättigheter) vill centern ha osv. Angreppet på konflikträtten vill alla borgerliga politiker ha under ropen på proportionalitet. De enda som fortfarande strävar emot är Littorin och Reinfeldt men hur länge klarar de att hålla skenet uppe och när kommer förslagen om stora försämringar i löntagarnas rättigheter.


Det dröjer nog inte så länge, sanna mina ord!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Crille

Jag att bli överraskad av ett sånt skeende är inte någon högoddsare direkt.

2007-09-09 @ 21:52:10
URL: http://debattoren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0