Veckan som gick: Björklund, Odelberg och fackets förlorade medlemmar

image356

FOTO Christoffer Göransson

Veckan som gick var då Odelberg gick, Björklund kom och facket förlorade ytterligare medlemmar. allt enligt högeralliansens planering. kort sagt en vecka där orosmolmen syntes väl.

Folkpartiet Batongliberalerna
har avslutat sitt landsmöte. Björklund blev ny ordförande som väntat och Leijonborg trots sin nedsolkade kostym fick kongressens tacksamhet. Moral är ett tveeggat vapen. Den gäller uppenbarligen för alla utanför Folkpartiet men inom partiet är det mesta tillåtet bara det gagnar maktutövningen. Inget får störa högeralliansen, framförallt inte några moraliska betänkligheter vad det gäller sådana saker som lagbrott och illigala dataintrång. Att kräva av andra går ju bra men att hålla rent framför sitt eget partikansli är en annan sak.


Jag delar inte Mikael Odelbergs syn på försvaret men en sak måste faktiskt räknas honom tillgoda; karl har varit rakryggad och visat på en sällsynt egenskap i den sittande regeringen och det är civilkurage. När han inte längre kan stå för politiken tar han konsekvenserna av det och avgår. Sedan kan man undra hur omvärlden ser på att en av varje lands regerings viktigaste ministerposter, försvarsministern, innehavs av en lydig nickedocka och en vapenvägrare.


Facket förlorar medlemmar. Det var inget oväntat, det som möjligtvis är oväntat är att inte medlemstappet är värre än det är. För när lågavlönade deltidsarbetande ska betala sammanlagt 10 % av sin inkomst efter skatt till i huvudsak a-kassan på grund av regeringens politik kan det bara få konsekvensen att de inte har råd. Det är också tydligt var tappet var värst;  Hotell o Restaurangfacket och Handels. De två förbund som har flest lågavlönade deltidsarbetande medlemmar. Regering har och Littorin har därmed nått sitt tänkta syfte: se till att de lågavlönade inte är med i facket och då blir det svårare att hävda kollektivavtalen och därmed lägstalönerna. Resultat ökad lönespridning och en låglönearbetsmarknad växer fram där kortutbildade, ungdomar och invandare får klara sig själva. En cyniskt med väl genomtänkt politik. Öka klyftorna, sänk skatten för medelklassen och säkra maktinnehavet 2010. Ett smartare sätt att genomföra systemskiftet än Stureplans-Centerns konfrontationspolitik.
Läs gärna Ingvar Perssons insiktsfulla analys i Aftonbladet och fakta hittas i  LO-tidningens fredagsnummer (nr 27). Klicka på bilden nedan för full storlek.



Även undertecknad har fallit för frestelsen att synas i cyberspace - har skaffat ett eget konto på Facebook. Till vad nytta vete fan men vi får väl se. En notering; på Facebook finns bara konservativ, liberal eller ultrakonservativ och ultraliberal som politiska uppfattningar att ange i profilen. Alltså, socialister och socialdemokrater eller männikosr med vänsteruppfattningar kanske inte är välkomna????!!!!

www.kulturochpolitik.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0