Är att vara sosse skäl för avsked?

Vad är det för fel på Bo Bylund? En vanlig, lite grå men kompetent statstjänsteman som under några år varit chef för Arbetsmarknadsverket och numera för Arbetsförmedlingen som det numera heter.


Bylund har länge varit en spottkopp för de borgerliga politikerna och exempelvis Maud Olofsson var mer än hätsk i sina angrepp på Bylund under valrörelsen.


Retorik kallade idag Bylund detta för, men retoriken av igår blivit dagens sanning och igår fick Bylund sparken på ett uppseendeväckande sätt. Han får inte sparken för att han misskött sitt uppdrag. Han har inte varit en dålig generaldirektör utan han har varit en av statens arbetare som idogt skött sitt värv i statens städgård.


Inte för att jag tycker att AMV, AMS eller arbetsförmedlingen har varit så fruktansvärt väl fungerande men att behandla Bylund som faktiskt har skött sitt jobb efter de direktiv han haft oavsett om det varit socialdemokratisk eller borgerlig regering är så att man lyfter på ögonbrynen.


Littorins uppträdande är skamligt och det är inte motiverat. Att sparka en generaldirektör utan skäl är inte acceptabelt och om avskedandet skett p.g.a. Bylunds politiska uppfattning är det inget annat en än skandal. Vi kräver alltid sakliga skäl för uppsägning och det gäller även män och kvinnor i statens tjänst.


Man ska nog snarare se det som i ett led i den Montezumistiska hämnd-politik som regeringen driver mot löntagarna och mot en socialt ansvarsfull arbetsmarknadspolitik. Syftet, att skapa en låglönearbetsmarknad som lägger ett tryck på lönebildningen så att klyftorna ökar och löneskillnaderna närmar sig anglosaxiska nivåer.

Alltså Bo Bylund får sparken för att han är sosse och för att han symboliserar en annan arbetsmarknadspolitik än den som regeringen hävdar. Han får inte sparken för att han misskött sig, nej han råkar bara vara i vägen när det reinfeldtska systemskiftet ska genomföras.


Till sist.........


Undertecknad har haft fått vara skivproducent (en av fyra, men i alla fall)  i år igen när LO har gjort en ny 1:a maj CD Med hjärtat till vänster II med Ronny Eriksson, Sanna Carlstedt, Mimikry, Ulrica Boajé och Douglas Unger. Nyskrivna låtar som bara kommer att finnas i samband med 1:a maj. En kommande raritet! Du kan beställa den från [email protected] men du kan bara beställa minst 10 ex då LO inte säljer CD:n som enstaka ex. Priset är 20:-/st plus porto.


Att lyssna på till helgen kanske:


Bob Dylan Oh, Mercy (Columbia 1989)

Bortglömt mästerverk i en underbar produktion av Daniel Lanois.


Tift Merritt Tambourine (Lost Highway 2006)

Blir bara bättre och bättre denna Americana-tjej lyssna och njut!


Adam Cohen (Columbia 1998)

Erkänner, en platta som jag helt hade missat. Men nu måste jag undersöka Leonard Cohens sons universum. Atmosfärisk, förtrollande debut med värdefulla och trovärdiga texter.


Trevlig (vår)helg!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: anna

Navelskåderi.... Det kommer inte att gå någon nöd på den "stackars" svågerpolitiskt tillsatta Bo Bylund. En storm i ett vattenglas. Det är rundgång i systemet. Korruption. Beror mindre på att han är sosse. Det handlar om maktens simpla spelregler.

Arbetsförmedlingen är och har varit ett enda stort skämt!

Att vara sjuk, men endå behöva bli utförsäkrad av Försäkringskassan, att behöva sälja av hus och hem för att klara livshanken. Att regeringen slaktar vår sjukförsäkring, det är helt ok tycker sossarna. För vi hör inga röster från sossarna i denna debatt. Endå gäller det runt 100.000 människor som kommer att utförsäkras från och med den 1 Juli i år! SVAGT!

För övrigt, Bo Bylund får väl ställa sig på arbetsförmedlingen som alla andra! Kan vara en nyttig upplevelse. Men Bo Bylund, precis som alla andra svågerpolitiskt tillsatta individer har väl sett till att tillskansa sig bra förmåner och helt andra spelregler än oss andra vanliga, dödliga.

2008-04-04 @ 17:13:34
Postat av: Ingemar E L Göransson

anna,
det handlar inte om svågertillsättning. det handlar om han har misskött sitt jobb utan han får sparken av rent politiska skäl. alltså hans privata politiska uppfattning är skälet till han får sparken av Littorin. Jag tror inte att du skulle uppskatta om du fick sparken för att du var exempelvis folkpartist av en chef som var socialdemokrat.
(S) har tillsammans med andra och inte minst från fackligt håll kritiserat förändringarna i sjukförsäkringen. de är totalt oacceptabla och djupt orättvisa.

2008-04-04 @ 20:43:56
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: anna

Som sagt detta som hänt beror mindre på att han är sosse. Det handlar om maktens simpla spelregler.
Jag vägrar att spela med i detta töntiga spel massmedia spelar upp. i detta fallet att det handlar om att han är sosse. För det gör det inte. Detta är universala regler i en "tuppningsmatch". Dvs. gäller inom samtliga områden där det råder konkurens i samhället.

Och jag lovar det går definitivt ingen nöd på "stackars" Bo Bylund. Bo Bylund är endast en förklädd socialist. Dvs. ingenting annat än höger. Det blir de allihop när de klättrat en bit på stegen.

Precis som den inre politiska maktkedjan i s-toppen, de är blå allihop, men försöker spela röda.
Folket har ropat efter rannsakning inom partiet.
Men partiledningen fortsätter att ljuga oss rakt upp i ansiktet(EU-anpassningen kommer att bli det
socialdemokratiskapartiets fall).

Det är en skam att Sahlin inte haft kurage att riktigt ryta ifrån ang. nya sjukförsäkringen. Klent! Facket vaknade fem i tolv... Det är ju alltid något.

2008-04-05 @ 15:13:49
Postat av: Johan Björnsson

Är du intellektuellt hederlig nog att även försvara personer med annan politisk kulör än din egen, från att bli av med jobbet för sin politiska hemvists skull? Om en borgerlig sverigedemokrat (dom är numera ett borgerligt parti, oavsett vad media vill påstå), en nationalistisk nationaldemokrat, eller en nationalsocialist från Nationalsocialistisk Front eller Svenska Motståndsrörelsen, skulle bli av med sitt jobb pga deras politiska hemvist, skulle du då försvara dom?

Kom igen nu; visa att det finns något undantag i den ananrs så hycklande vänstern.

2008-04-21 @ 13:28:12
URL: http://johanbjornsson.motpol.nu
Postat av: Ingemar E L Göransson

Johan Börjessons beskrivning av Sverigedemokrater, nationaldemokrater och nationalsocialister är allt annat än intellektuellt hederligt för att använda hans egna ord.

Naturligtvis ska de inte bli av med jobbet för att de har en viss, om än hur avskyvärd åsikt som helst, men om de propagerar för sina odemokratiska, rasistiska eller nazistiska åsikter på sin arbetsplats så är det skäl för uppsägning.

Nu har detta inget med Bylund att göra. Bylind var primärt verkschef sekundärt socialdemokrat. han hade inte missköt sitt jobb utan att han fick sparken var snarare ett uttryck för med vilken frenesi den sittande högerregering söker ändra Sverige i marknadsliberal riktning. Då är det nödvändigt ur deras perspektiv att få en lydig kuli som verkschef på Arbetsförmedlingen.

2008-04-23 @ 23:26:15
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0