Dagens nyhetsflöde

Man upphör aldrig att förvånas över vilka snabba förändringar som kan ske. På alla plan som i utrikespolitiken där president Bush enligt New York Times i dag har erkänt att kriget i Irak var ett stort misstag.


- Jag ber om ursäkt för mitt dåliga omdöme sa han till journalister i samband med en presslunch i New York. Jag lät min administration styras av mina personliga intressen och påtryckningar från oljeindustrin. Jag beklagar, fortsatte han de skador som mina felaktiga utrikespolitiska beslut har inneburit för den amerikanska nationen och det amerikanska folket.


Om det är våryra som har påverkat Bush får vara osagt för likartade märkliga saker har skett här hemma i politiken som när Fredrik Reinfeldt i morse i TV4 sa att hans regering måste ta itu med de snabbt ökade klyftorna som har blivit resultatet av delar av min politik som han sa. - Orättvisorna och klyftorna mellan fattiga och rika som en följd av vår skattepolitik har varit ett misstag. Som nytt arbetarparti ville vi givetvis inte skapa nya klassklyftor utan vi ville alla väl.


- Misstaget sa Reinfeldt var att lita på att de som hade mycket och fick mer skulle dela med sig och skapa nya jobb inte berika sig själva. Jag är besviken på överklassen sa Reinfeldt till TV 4 något häpna reporter.


Littorin lovade i ett möte med LO och TCO att se till att a-kassan återigen blir en omställningsförsäkring och sa att han nu inser att sambandet mellan a-kassan och en fungerande lönebildning är långt större än vad han begripet förut. Åtgärder kommer under våren och sommaren för att vända utvecklingen med den stora flykten från en alltför dyr och dålig a-kassa. Jag skäms, sa Littorin för att vi inte gjorde en ordentlig analys av vad vår politik skulle få för konsekvenser.


Mona Sahlin och partihögkvarteret på Sveavägen meddelade efter det extra partistyrelsemötet att socialdemokratin skall bli åter ett parti med en demokratisk socialistiskt ideologi. Det får vara slut med sneglandet på medelklassens småaktiga politiska intressen. Socialdemokratin är ett i grunden löntagarparti och det ska i fortsättningen synas i politiken.


Fackförbunden på LO och TCO-sidan har idag efter överläggningar meddelat att facket måste fungera som en kämpande organisation för sina medlemmars intressen och det viktigaste blir nu att vinna nya medlemmar. Vi ska ut på arbetsplatserna och alla fackliga expeditioner och kanslier kommer att stänga två dagar i veckan och alla ska ut på arbetsplatsbesök.


Fackledarna sa i ett uttalande det är dags att agitera för vår idé - det fackliga löftet och det gör vi inte inne på våra kanslier. Alla människors lika värde och rätten till en just behandling på arbetsmarknaden är grunden för vårt arbete.


På kulturområdet meddelade TV4 och Kanal 5 att de kommer fortsättningsvis att ta ett kulturpolitiskt ansvar och sluta upp med mobbnings-TV.


Det var en nyhetsdag som heter duga!!


http://www.kulturochpolitik.se/Kommentarer
Postat av: Kjell-Åke Persson

Synd att alla de här nyheterna kom just 1 april - för annars hade man kanske trott på dem.

Kul Ingemar!

2008-04-02 @ 00:58:48
URL: http://www.perssonsmix.blogspot.com
Postat av: Kerstin

Det var ett aprilskämt som
heter duga :-).

2008-04-02 @ 03:18:34
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0