Nostalgi och kulturpolitik

image410

Den som gillar att göra små fynd av nostalgiskt värde borde ha liksom jag uppskattat att hitta Volvo PV 544:s instruktionsbok i knappt öppnat eller läst skick. Än mer priskuranten för underhåll och reparationer anno 1961! Båda broschyrerna i vad samlare kallar mint-skick; dvs i stort sätt oöppnade och olästa. Inte en vikt sida inte en fläck utan allt precis som nytt.


Eller vad sägs om denna prislapp för bromsjustering på hela 15:50 !!! Byte av lamell 123 kronor inklusive lamell! När jag var tvungen att byta lamell på vår salige avsålda Rover 75 kostade det över 10.000 kronor.


image411

Hela instruktionsbokens typiska tidiga 60-talistiska layout bara den är underbar att åter stifta bekantskap med. Var jag fick dessa klenoder från - min kära svärmor som hittade dem i en låda med gamla böcker. Tack svärmor, du är en pärla!


Tack Rickard som skickade mig tre suveräna plattor av oklart ursprung. Men alldeles utmärkta.


image412

Bob Dylan The Complete Town Hall Concert, 1963 (ingen uppgift om bolag)

Innehåller 24 spår däribland flera som hamnade i studioinspelningar på The Freewheelin´ Bob Dylan men även The Times They Are A-Changin´. Ljudkvaliteten perfekt.


Bob Dylan The Cynthia Gooding Show (Columbia)

En radioinspelning från 1962 där Dylan bland annat påstår att han jobbat sju år på en circus (!!). Nästan 60 minuter radioprogram där han sjunger bl.a flera bluesstandards som Howlin´ Wolfs Tell Me baby och Skip James Fixin´ To Die.


Elvis Presley Guaranteed To Blow Your Mind (Luxor)

En ljudmässigt perfekt inspelning från 1974 med en Elvis i toppform. Bland det bästa jag hört med honom faktiskt.


Till sist.....
Vår s.k kulturminister Adelsohn Liljeroth har åter gjort Bonnierskoncernen en drängtjänst genom att avisera att andratidningarna kommer att mista stora delar av sitt presstöd. Det innebär att de Bonniersägda Dagens Nyheter exempelvis har stora möjligheter att bli enda morgontidningen i Stockholm. Samtidigt rustar hon ner SR/SVT så att Bonniersägda TV4 kommer att bli ensamma om att ha egna redaktioner utanför storstäderna. Förslag döp om kulturministern till Bonniersministern istället för det ligger närmare sanningen.


Trevlig arbetsvecka!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0