Protestera mot Kinas brott mot de mänskliga rättigheterna

image413


Ännu en vecka har gått. En vecka som politiskt har präglats av diskussionen om Peking-OS. Bojkott, politiska demonstrationer eller ej. Att människor runt världen är upprörda och förbannade är inte att ta miste på. Var än facklan kommer så är det stora och ibland även våldsamma manifestationer.


Att beslutet att förlägga OS till Kina skulle vecka uppseende och politiska protester borde de flesta a insett. Men när stofilerna i IOK låter andra intressen än mänskliga rättigheter och liknade få vika för affärsintressen och det kryperier som numera sker för den s.k. kommunistregimen i Kina så får ev. ideologiska hänsyn vika för de snöda ekonomiska intressena.


Annars så arroganta och kritiska debattörer mot diverse vänster eller påstådda vänsterregimer är nu försiktiga och närmast tysta. Det kostar nämligen inget på att kritisera Kuba och Nordkorea men Kina är en ekonomisk stormakt och en gigantisk marknad för affärsintressena och stora företag.


Här finns en växande medelklass, med pengar, här finns billig arbetskraft och här finns möjligheter till gigantiska vinster. Då blir mänskliga rättigheter för tibetaner och löneslaverna i Kina av noll och inget värde. Penningen går före givetvis och därför kryper även Reinfeldt och vill inte stöta sig med sina kinesiska kollegor. Serviliteten och tystnaden kommer därför att bli Reinfeldts motto nu när han reser över till det gigantiska landet i Öster.


Sedan att omvärlden och mer rakryggade kritiker på olika håll kommer att se dubbelmoralen och fegheten i Reinfeldts resa är en annan sak.


Fackföreningsrörelsen runt världen har initierat en budkavle som protest mot förhållandena i Kina och de bedrövliga arbetsvillkoren som Kinas arbetare lever under. Protestera även du på http://www.catchtheflame.org/


Några musiktips som vanligt går inte att låta bli:


When The Levee Breaks (Uncut)

En samling som kom gratis med nya numret av Uncut. En alldeles utmärkt samlig av relativt udda bluesspår. Eller vad sägs om Tiny Bradshaw The Train Kept  A-Rollin´ eller Memphis Minnie When The Levee Breaks. Godis!


Billy Lee Riley Red Hot (Charly)

Underskattad och I Europa stort sätt okänd rocka-billy. Riley spelade in under några år på mitten av 50-talet på Sun några av de vildaste spåren i hela södern.


Howlin´ Wolf Live In Europé (Music Avenue)

Chester Burnett som de gigantiske 150-kilos man hette. Skrämmande enligt de som träffande honom med en tordönsstämma och musik djupt rotad i söderns och de svartas traditioner. Blues när den är som allra bäst som i den här inspelningen från Bremen 1964.


Till sist.....

Märkligt min förra post här lästes av nästan rekordmånga men ingen kommenterade. De sedvanliga nyliberala skribenterna var tysta som sju dövstumsinstitut. Var ämnet för känsligt månne?


Trevlig helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0