Vatten, vatten, vatten

image417


Inte bara trafiken är ett miljöhot i Los Angeles utan även vattenet är allvarligt hotat.

(FOTO Ingemar E. L. Göransson)


Vatten, vatten, vatten. Vi är beroende av vatten för vårt livs existens. Men vårt vatten är hotat. Dels av miljöföroreningar men också av giriga storbolag som köper upp vattnet i olika länder för att göra business av det.

 

Ett annat hot mot vårt vatten är föroreningar som det som Aftonbladets gratistidning .se beskrev igår. Man skrev att halterna av medicinrester i Stockholms drickvatten börjar bli så höga att det kan t.o.m. bli en hälsorisk för Stockholmarna att dricka vattnet. Reningsverken i Stockholm klarar inte längre att rena vattnet meddelade .se.


Allvarligt naturligtvis eftersom vi är beroende av vattnet för att överleva som människor. New Yorks vatten är bättre i det perspektivet trots att det luktar och smakar som en simhall (det gör vattnet nästan överallt i USA faktiskt).

 

I Los Angeles hotas vattnet istället av amerikanarnas förkärlek för Light-Cola eller Diet Cola som det heter där. Sockerersättningskemikalierna kan inte brytas ner i reningsprocessen och halterna ökar successivt till att på sikt bli så höga att vattnet riskerar att bli giftigt! En utveckling som skrämmer.

 

Vi människor är konstiga. Vi låter vårt viktigaste livsmedel antingen säljas till högstbjudande, förgiftas av läkemedelsindustri eller Coca-Cola. Är vi inte kloka eller!?

 

www.kulturochpolitik.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0