Charlatanen Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt är en charlatan. Han är en fräck bluffmakare med känsla för det opportunistiska. Han har en osviklig känsla för att gripa chansen i ögonblicket när han ser den. Reinfeldt är en hal politiker som har en förmåga att glida ur greppet när han behöver det. Men frågan är hur länge denna charlatism håller och när verkligheten springer i fatt honom och verkligheten blir uppenbar för publiken och omvärlden.


Så kan man beskriva Reinfeldts sommartal i Vaxholm. Han skyller på en yttre fiende eller rättare en yttre händelseutveckling, dvs. konfliken mellan Ryssland och Georgien. Han försvarar FRA-lagen och angriper den breda opinion som utifrån olika politiska värderingar kritiserar Reinfeldts Stasi-lagstiftning med att FRA-lagen behövs p.g.a. kriget i Georgien. Häpnadsväckande förklaring eller är Reinfeldt och hans regeringskompisar en modern variant på Nostradamus?


Reinfeldts argumentation kan knappast övertyga ens de mest devota Reinfeldtsanhängarna och absolut inte kritikerna i olika läger. Det är också märkligt att den regering som har rustat ner förvaret mer än någon annan regering i modern tid och som har gett Gazprom koncession för den gasledning som Ryssland öppet kallar ett militärt nationellt intresse använder kriget i Georgien som argument för en avskydd lagstiftning.

 

Likaså är det bara en charlatan som kan bagatellisera den ekonomiska utvecklingen under deras regeringstid där medel och överklassens skattesänkningar som är av historiska mått tvingat ut 500.000 människor ur a-kassans trygghetssystem. En ekonomisk politik som har gjort de rikaste rikare än någonsin och ökat klyftorna mellan grupper och klasser i samhället med historisk hastighet. Att vara så nonchalant som Reinfeldt när vi har den högsta inflationen på 15 år kan bara vara en charlatan, en bluffmakare, en pratkvarn och en totalt misslyckad högerledare som kan försöka sig på.

 

Vi andra får dyrt betala moderaternas och högerns lekstuga. Vi får göra det med kraftigt ökade kostnader för socialbidrag, fler arbetslösa, högre inflation, högre räntor och sämre tider. Högerns politik är sig lik oavsett om det är Bagge, Boman, Bildt eller Reinfeldt som för taktpinnen. Det är en dyr läxa vi får oss tids livs. Men domen kommer att bli hård och ett rejält kännbart valnederlag 2010 är oundvikligt.


 

www.kulturochpolitik.se

Dagens foto

www.ordochkultur.se


Kommentarer
Postat av: Brian

Ingemar är en charlatan. Han är en fräck bluffmakare med känsla för det opportunistiska. Han har en osviklig känsla för att gripa chansen i ögonblicket när han ser den. Ingemar är en hal politiker som har en förmåga att glida ur greppet när han behöver det. Men frågan är hur länge denna charlatism håller och när verkligheten springer i fatt honom och verkligheten blir uppenbar för publiken och omvärlden.





Tagga ner Ingemar!



/Brian

2008-08-10 @ 23:09:05
Postat av: Thomas

Det är ju skönt att veta att LO inte längre kan betala dig för att vara valarbetare på heltid under 2010 utan att du måste försörja dig på annat sätt. Det glädjer mig! Hoppas att pengarna räcker till en storförpackning Novalucol - du verkar ha problem med magsyran!

2008-08-11 @ 01:54:38
Postat av: Ingemar E L Göransson

Undertecknad är inte magsur men det verkar som om både Brian och thomas har v ä l d i g t svårt att ta kritik mot Reinfeldt.



F.ö. LO har aldrig betalat mig för att vara valarbetare på det sätt som Thomas insinuerar. Att jag valt att börja jobb på annat sätt under mina sista år i arbetslivet beror helt på att jag ville göra något annat och slippa sitta och pendla över tre timmar per dag.



Mina värderingar har inte ändrats för det och kommer även i min nya yrkesroll som konsult, föreläsare, kulturproducent m.m. att fortsätta att kritisera orättvisor och skevheter i vårt samhälle.

2008-08-11 @ 10:26:37
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: Brian

När man bläddrar genom Ingemars senaste inlägg så ser man klara likheter med Esbatis argumentation och Jinge’s språkbruk. Ingemar levererar ej kritik dock använder sig enbart av ett språkbruk som består av hån, förolämpningar och invektiv som närmar sig det åtalbara. Den icke invigde får här intrycket att Sverige ligger på randen av ett inbördeskrig med hälften av befolkningen som brottslingar som dessutom saknar all form av empati.

Tycker synd om mina svenska kollegor som lever i ett land där sådant hat existerar.



Bl.a. är Ingemar’s kritik mot FRA skrattretande om det inte vore tragiskt samtidigt. Jag nämnar bara IB, Lidbommeriet och Bodströmsamhälle + sossernas envisa kamp mot en författningsdomstol som hade gjort hela denna ’diskussion’ inept.

Ett annat av Ingemar’s inlägg påstår att Reinfeld regeringen ’köper’ röster med skattesänkningen för alla medborgare. Jag behöver väl inte påpeka att Sverige har den lägsta sparkvoten i I-EU. Den lägsta Ginikoefficienten och den lägsta pensionen bland EU’s industriländer. Allt detta tack vara den i den närmaste brottsliga integrering av LO och (S). Inget att vara stolt över Ingemar!



Jag förstår Thomas et al som reagerar mot Ingemar’s ’kritik’ och språkbruk och uppmanar Ingemar att skaffa sig en moderator på inlägg_sidan.



/Brian

2008-08-11 @ 17:15:06
Postat av: Ingemar E L Göransson

Jag vill bara påminna Brian om att jag så vitt jag vet inte försvarat IB eller andra ingrepp i yttrandefriheten. FRA-lagen är dock utan jämförelse med alla andra liknande försök. IB framstår som en lek jämfört med det som Reinfeldt har släppt fram.

Det fanns faktiskt en tydlig begränsning med IB; verksamhetn var riktid mot kommunisterna men det försvarar INTE IB:s existens.



Reinfeldts skattesänkningar hamnar till den alrra största delen hos de som redan tjänar mest att påstå något annat tyder på total politisk blåögdhet eller att Brian är totalt blind för verklighten.



Vad det gäller moderering så sköter jag den själv. skälet är att det varit ett antal rasistiska, anti-semitiska och nazianstrukna inlägg som jag velat se till att de inte kommer i offentlighet särskilt inte på min blogg.



Det finns inget brottsligt i SAP:s och LO:s samarbete då det sker efter demokratiskt fattade beslut på kongresser och årsmöten.

2008-08-11 @ 21:16:14
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: Nils Dacke

Fredrik kan väl inte vara annat än charlatan när hans

närmaste rådgivare är Anders "rasputin" Borg. Denna

olycksaliga cocktail kommer att sluta i katastrof.



När det gäller SAP och LO:s samarbete så handlar det väl om vilka ombud som blir framröstade. Om nu riksdagen är ett transportkompani måste väl ändå LO:s

ombud inte ens vara det. Helt onödigt att träffas.



Ge ETT exempel på beslut där kongressen gått emot

ledningen?



/Nils

2008-08-11 @ 21:46:41
Postat av: Brian

Det intressante är som vanligt det som Ingemar inte kommenterar.



IB (affären) var helt riktigt en spärr mot kommunismen i Sverige som pågick i det fördolda pga inrikes-utrikespolitik som i sin falskhet enbart överträffades av DDR. Socialismens ansikte är ett övervaknings- och kontrollsamhälle. Att Reinfeldt inte har fattat detta är dumt och idiotiskt, man bör dock inte glömma att initiativet kommer från (S) i god socialistiskt anda.



Ginikoefficienten väderlägger allt tjat om ’dom rika tjänar mest’ på skattesänkningar. Den som inte förstår detta bör gå en kurs i grundläggande statistik/ekonomi.



Att 25% av den arbetsföra delen av befolkningen är beroende av bidrag i Sverige för att försörja sig trots hyfsade bruttoinkomster berörs inte heller av Ingemar. Att Svenskar har den sämsta pensionen i I-EU pga sossernas s.k. engångskonfiskering berörs inte heller.



Ingemar förstår inte heller att integreringen av fackförening med politiska partier, oberoende om dessa är (M) eller (S), ställer demokratin åt sidan. Befolkningen kan inte rösta bort en fackförening, enbart partier.



Och sist: för eller senare passerar du gränsen där du får en stämning eller anmälan på halsen av någon (inte jag, jag bryr mig inte) pga dina invektiv, superlativ och hatbudskap. Så mitt råd kvarstår: kom gärna med kritik men håll dina förolämpningar för dig själv eller köksbordet.

Kommentaren angående moderering gäller alltså dina ( igen: DINA ) inlägg.





/Brian

2008-08-11 @ 22:43:41
Postat av: Ingemar E L Göransson

Vad det gäller att LO:s kongress går emot ledning så sker det varje kongress. Exempel på 2008 års kongress så förlorade ledningen i tre viktiga frågor: nivåerna och karensdagar för sjukförsäkringen och a-kassan där kongressen gick väsentligt längre än LO:s ledning ville. Också när det gällde synen på Lissabonfördraget där LO:s ledning förlorade den principiella frågan om under vilka villkor och omständigheter som LO:s förbund skall ställa sig bakom fördraget.



Vem som sprider hatfulla kommentater låter jag läsaren bedömma. Men att Brian inte förstår skillnaden mellan politisk kritik och hat beklagar jag. men som sagt det räcker att läsa hans kommentater som jag faktiskt släpper igenom trots moderering.



2008-08-11 @ 22:58:27
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: bjorn

Han är väl "svensk" realpolitiker. En del brister och komplex.

2008-08-12 @ 09:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0