Moderat-Morells moras till Landsting

Landstinget i Östergötland håller på att förblöda. De som ska stoppa blodflödet väntar på att någon annan skall göra det. De ansvariga politikerna vågar inte ta besluten för de har bundet upp sig vid att landstingets verksamhet skall vara som förut så att ingen Norrköpings-, Linköpings-, Motala- eller Finspångsbo skall bli besviken, ilsken eller ledsen när DERAS sjukvård omorganiseras.


Östergötland är i praktiken närmast ett runt län. Att organisera en väl fungerande och högkvalitativ vård borde inte vara ett problem rent logistiskt. Resavståndet mellan olika orter handlar om max 60 minuter med bil. alltså att transportar sig till väl fungera högkvalitativ vård borde inte vara problemet.


Problemet är snarare att den nuvarande högermajoriteten med sjukvårdspartiet Vrinnevilistan har sålt sig till att hålla alla på gott humör; dvs. inte röra sjukvårdens struktur. Man vann också valet på att liera sig med läkar- och sjuksköterskepartiet Vrinnevilistan att inte röra sjukhuset i Norrköping (dvs. Vrinnevisjukhuset).


Det innebär därigenom att man har ifrånsagt sig allt ansvar för att styra landstinget och abdikerat till förmån för lokala opinioner och partintressen där nu läkar- och sjuksköterskekåren styr enligt eget bevåg. Resultatet ser vi nu - ett landstinget som har ett galopperande underskott närmande sig halvmiljardnivån efter ett drygt år av moderatledning.


Den tidigare socialdemokratiska ledda majoriteten styrde landstinget men var osmidiga och tog provocerande beslut som piskade upp bland annat en högljudd byopinion i Norrköping där den urgamla rivaliteten mellan Lin- och Norrköping blev övertydlig. Landstingsrådet Palle Håkansson gick fram som den bästa Persson och gjorde sig ovän med de flesta men de som titta bortom kroppshyddan och bullrigheten insåg att Håkansson hade i sak rätt.


Det borde också nu moderathövdingen Marie Morell inse när hon har att stoppa förblödning av landstinget i Östergötland. En förblödning som riskerar sjukvården för alla i länet. Parallellen med Stockholms läns landsting och förra mandatperioden är princip som om man lagt ett karbonpapper emellan. Samma klantighet och samma politik som leder till samma resultat - det går åt helvete med sjukvården när högern får styra!


Till sist.....


Nu har Sören Holmberg vetenskapligt konstaterat vad alla redan visste - alliansen vann på grund av att socialdemokraterna inte insåg sysselsättningens betydelse som valfråga och att många var trötta på Persson. Det är ju allt tur att vetenskapen kan komma fram till det vi andra har vetat sedan valnatten. Alltså det var inte högerns styrka utan socialdemokratins tillkortakommande som gjorde att Reinfeldt fick chansen.


Leta efter Johnny Cash platta Bitter Tears (Columbia 1966) - en i alla stycken kraftfull och rörande platta om de amerikanska indianernas grymma öde. Finns på CD.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0