Sahlin, Nuder, handboll och öschötska

Det blir rent av löjligt och patetiskt när de borgerliga drakarna som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet ondgörs sig över att Mona Sahlin äntligen har sett till att per Nuder har fått ett minskat inflytande över socialdemokratins framtida politik. Löjligt eftersom man så väl vet på dessa tidningar redaktioner att det var Nuder som var arkitekten bakom den högersocialdemokratiska ekonomiska politiken med starka nyliberala inslag. Det var in Persson som satt och hitta på den politiska linjen.


Det blir patetiskt att kritisera Sahlin som skapar sin egen plattform för en mer traditionell socialdemokratisk politik där samhällsförändring och reformer blir det grundläggande inte förvaltande som var Nuders linje. Det blir patetiskt när man rycker ut i försvar för en politik som man tog ära och redlighet av i valrörelsen.


Ett av de mest fåniga inslagen i försvares kören står den centerpartistiske nyliberalen Bloggen Bent för som vrider siig som en mask i kramp över Sahlins beslut att förändra. Att han nu försvarar Nuder beror snarare på insikten att en socialdemokrati utan Nuder och med en tydligare socialdemokratisk politik har väsentligt större chans att mobilisera soffliggande sosseväljare.


Så borgerlig omsorg om Per Nuder är nog mindre omsorg om Per Nuders person än oro för en tydligare socialdemokrati med radikala politisk dagordning som bygger på rättvisa och jämlikhet.


Handbolls EM är slut och Danmark har tagit en välförtjänt guldmedalj. Turneringen har varit bar och det har varit ett antal mer än lovligt spännande matcher. En sak är klar och det är att det svenska landslaget har alla förutsättningar att bli något riktigt bra under de kommande åren.


Söndagskväll efter en osedvanligt lat dag där jag äntligen fick tid att se den suveräna filmen om Ray Charles "Ray" med Jamie Foxx i en synnerligen övertygande rolltolkning av den inte helt okomplicerade individen och geniet Ray Charles. Den som inte har sett den skall ta chansen och köpa dvd:n och njuta av lysande skådespeleri och än mer fantastisk musik. Kolla gärna in Ray på youtube som här och här.


Några andra musiktips inför den kommande vecka att glädja sig åt. Eller vad sägs om dessa unika videos med pubrock-bandet Ducks deluxe och det klassiska instrumentalbandet Johnny & The Hurricanes.


Min dotter hittade en hemsida om östgötadialekt som är mitt tungomål. En riktigt, riktigt rolig hemsida som ingen får missa. Om inte annat för att lära sig lite dialekt av öschötskt snitt.


Trevlig arbetsvecka!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Dessvärre Ingemar, hör jag Mona Sahlin på radion, sägandes att hon hade samma uppfattning som Nuder om den ekonomiska politiken, så det är nog bara en from förhoppning att det blir en återgång till traditionell socialdemokratisk politik med en ny socialdemokratisk regering och utan Nuder. Dessutom får den ju betydligt mindre att agera med när borgarna har sålt ut alla våra gemensamt ägda inkomstkällor.

2008-01-28 @ 01:55:42
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Kerstin, jag är inte lika säker på dertta som du. förutsättningen för en radikalare politik ökar i o m Nuder har fått mindre inflytande. Vi måste ge Mona chansen och mitt intryck av henne är att hon verkligen vill förändra och inte har samma förvaltarinställning som Persson.

2008-01-28 @ 12:16:41
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Ingemar:
Hoppas du har rätt och jag fel.
Inget skulle glädja mig mer :-)

2008-01-30 @ 02:05:51
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0