Falske fjanten Federley

Att säga en sak och sedan göra en annan brukar inte vara ett bra sätt att vinna poäng. Än mindre påstå att man är moraliskt mer högstående än sin omvärld och iklädda sig kläder i lysande färger och kalla sig de förtrycktas riddare. Sedan när verkligheten uppenbaras och där står en falsk fjant som säljer sin s.k. övertygelse för en vattvälling och en garanterad karriär som politiker och påläggskalv.

 

Så här kan man med rättvisa beskriva centerpolitikern Fredrick Federley. Stora ord, utsvävande åtbörder men inget av värde. Den s.k. liberalismen visar sig inte vara annat än maktkåthet och längtan till de trygga köttgrytorna. Federleys agerande när det FRA-lagen lämnar mycket att lära. Hans påstådda kamp för yttrandefrihet och individens integritet och rättigheter visade sig vara av noll och intet värde när den ställdes mot vad Fredrick själv kunde förlora – en garanterad karriär inom centern som ridare av de bjärta färgernas orden och en lönsam riksdagsplats. T.o.m. kritiken från borgerligt håll är förrödande för riksdagens majoritet och då framstår Federley som den falska profet han är.

 

Då sålde Federley sina s.k. ideal (ideal som jag inte delar f.ö.) – inte för en vattvälling – priset var riksdagsmannalönen och en hägrande pension. Detta trots stora ord, lysande åthävor och krokodiltårar. Jag har aldrig gillat eller ens känt något respekt för Federley utan betraktat honom som en hype och maktgalen, mediasökande tokstolle. Det betraktades i hans agerande när det salladsbaren i Göteborg, hans inhopp som företagare och inte minst nu när det hettade till kring FRA-lagen.

 

Lärdom; se upp med falska profeter som den falske fjanten Fredrick Federley !

 

www.kulturochpolitik.se

www.ordochkultur.se


Kommentarer
Postat av: Bo Högrelius

Ni lurar inte hela Svenska folket!Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.

FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?

Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.

Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?

Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.

Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.

Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!

Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?

SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.

Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!2008-06-20 @ 03:13:00
URL: http://hogrelius.blogspot.com
Postat av: Ingemar E L Göransson

Jag vet inte vilka ni som Högrelius talar om. Jag har inget att invända mot signalspaning - det gör varje land mot yttre hot eller hotbild, det ingår i normal underrättelseverksamhet.men FRA-lagen är en annan sak då den är riktad mot sina egna medborgare och gör alla skyldiga till brott innan motsatsen är bevisad. FRA-lagen öppnar också en dörr för missbruk med lagens goda minne. Vi ska inte tro att demokrati och yttrandefrihet är något för alltid givet.

Saker och politiska förhållanden kan ändras. Att socialdemokrater och socialister skulle ha kontrollsamhället som sitt innersta väsen får stå för Högrelius. Jag är socialdemokrat och det var faktikst en vänsterpartist som framförde den mest genomtänkta kritiken mot regeringens förslag.Min springande punkt är den dubbelmoral och det janusansikte som nyliberal som Federley visar upp i frågan där i slutänden den egna makthungern och karriärdrömmen får vika för det stoltserande av s.k. ideal som visades upp innan beslutet blev ett faktum. Federley framstår därför som både feg, falsk och fjantig.

2008-06-20 @ 08:40:57
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: anders

Att Federlay tydligen har lyckats upprört så många kommunister tyder på att han har gjort något rätt

2008-06-20 @ 14:57:47
Postat av: RS

Det som är bra är att Federley och övriga högern visat sitt rätta ansikte: de är ivriga förkämpar för statlig kontroll och egentligen en slags nykommunister.

Nu vet vi att de inte står upp för frihet och personlig integritet, vi vet att de inte tänker själva utan springer efter partipiskan. Det är bra att de så öppet visat vilka de är.

2008-06-20 @ 22:12:36
URL: http://kulturbloggen.com
Postat av: Kerstin

RS:

Nej alliansen är INTE ett slags nykommunister. De är en slags nyfascister!

2008-06-21 @ 01:12:25
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: nicklas eriksson

Precis RS. Håller med Kerstin här. Du har nog spenderat lite för mycket tid i en viss borg och med lite för mycket sossar om du tror att detta har med kommunism att göra.

2008-06-21 @ 10:22:42
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Federleys och andra s.k. liberalers demokratiska sinnelag ligger inte långt efter vissa mindre demokratiska individers syn på demokrati.Federley är inget annat en utförsåld reavara.

2008-06-22 @ 20:02:16
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0