Konstitutionell konfrontationspolitik

En märklig debatt som varit under veckan har rört grundlagen. Eller rättare, förändringar av grundlagen. Här utmärker sig borgerligheten med att vilja tvinga igenom en förändring med skilda valdagar och ökat inslag av personval. Det kan finnas argument för och emot även om de flesta forskare har uppfattningen att det inte skulle öka utan devalvera valens betydelse framförallt vad det gäller kommun och landstingsval.

 

Låt dock vara som det vill med det. Det är istället två andra saker som är mer intressanta i sammanhanget. Det första är att de borgerliga med moderaterna i spetsen är beredda att köra över minoriteten i riksdagen trots att grundlagsändringar kräver två riksdagsbeslut med allmänt val emellan för att vara giltiga. Alltså förankringen inom och mellan riksdagens partier är en nödvändighet för att en sådan förändring skall kunna ske och demokratiskt säkerhetsåtgärd för att Sverige inte skall kunna bli en vad en (s)-politiker kallade en ”bananrepublik” där viktiga beslut rörande konstitutionen kuppas igenom.

 

De borgerliga partierna är i alla fall beredda att välja konfrontationens väg vad det gäller konstitutionella frågor vilket är uppseendeväckande. Men än mer märkligt är Miljöpartiets agerade. Samtidigt som man kräver att bli tagna på allvar som ingående i en eventuell s-v-mp koalition efter ett nederlag för högeralliansen så agerar man tillsammans med samma konfrontationsvilliga allians. Ett i sanning märkligt agerande som kan tolkas som att man utan skrupler kan byta sida och helt plötsligt bli ett blått miljöparti.

 

Lite musiktips så här då på fredagskvällen:

 

Gary Farr & The T-Bones "Dem Dem T-Bones" (Magic Records Frankrike)

Lilla Magic gav ut den här plattan redan 1995 och den innehåller alla spår som det här ganska okända engelska R&B-bandet spelade in på mitten av 1960-talet. Gary Farr (f.ö. son till den engelske europamästaren i weltervikt). Farr var ingen oäven sångare och bandet gjorde några riktigt bra inspelningar som inkluderade en hopplöst sällsynt EP.

 

Bob Dylan "Highway 61 Revisited Again" (Bootleg av okänt ursprung)

En sensationellt intressant platta där ett antal överblivna versioner och spår från Dylans bästa och kanske viktigaste platta finns. Två totalt olika versioner av "Can you Please crawl Out Your Window" exempelvis kan göra vilken Dylan-intresserade grön av avund och en "Desolation Row" som är väsentligt lösare i konturerna än den som finns på den officiella plattan. Ska vara överfört från en förkastad acetate enligt uppgifter på nätet. Leta leta!!

 

Åsa "World In Color/A Thousand Stars" (Musicgarden CD-single)

En debut av en ung svensk tjej som har bott I USA ett antal år. Jag mötte henne när jag satt och åt lunch på Folkungagatan i Stockholm. Hon kom i sällskap med stå-upparen Zinat som jag har jobbat anlitat för LO:s del flera gånger. "World in Color" är en riktig sommarhit medan "A Thousand Stars" känns lite mer anonym. Men World In Color har jag spelat åtskilliga gånger under veckan. En lovande debut.

 

Till sist…..

 

Då var beslutet tagit. Jag slutar på LO och börjar som frilansare. Kulturproduktioner, skrivande och mycket annat får bli min grej i framtiden. Ord & Kulturproduktioner heter min firma som efter sommaren då LO som varit min arbetsplats i 10 år blir historia. Har t.o.m. skapat embryot till en hemsida!

 

Eftersom det inte ännu går att pinga sina inlägg på s-bloggar sedan webblogg ändrat sin script eller vad så syns jag inte där inte längre. hoppas det löser sig snart.

 

Trevlig helg!

 

www.kulturochpolitik.se


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Var det inte samma sak före förra valet, att miljöpartiet liksom försökte flirta både till höger och vänster.



Det partiet är uselt idag, totalt oförutsägbart och utan ryggrad, har inget existensberättigandet alls.

2008-05-25 @ 05:09:21
Postat av: Ingemar E L Göransson

Att sätta sin tillit till mp är att ta alltför stora risker. De är totalt opålitliga och är politiskt sätt amoraliska.

2008-05-25 @ 15:32:19
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: björn brink

försäkringsfråga= tex telefonövervakning/modem (går ju å köpa för ca 5000 kr) = ska vara grov tortyr med ev dödsstraff (mordstämpling).



Var msk frihet.

Slaveri= mentala öken som många msk och institutioner förespråkar Man kan jfr prostiution/porr. Tex kristen höger/Bushadm inte porrsurfar etc (och kanske har porrkontakter etc). Skitsnack. Intressant å få redogörelse för porr USA (inte liten fråga som Schlussel visade i sin bok jfr arbetet däri- s k svarta ekonomin som BLA innefattas).

Jfr Ulv i fårakläder, Ulf Ekman och livets ord = dödsstraff med tortyr (försäkringslösning= bedrägeri och onda msk beteenden som samhällslösning = kan inte acceptera och ska vara straffbart).

Prejudikat= i tex vissa kontexter, religiösa inte minst (empiriskt= mkt mord och skit utifårn religionen och förvirring etc) att det ska vara dödsstraff och dyl



Jävla skitstövlar ska komma med något - jfr Lincolns kunskap och engagemang. En skådespelare dödade ju honom - samma namn som frälsningsarmens grundare tror jag.



Asymmetriskt infoövertag= förberedelse för mord (stämpling). Så fort man sätter igång övervakningsenhet ska man dömas (post- och telelagen).

Bodström ("för prejudikat" i sverige sas = statsmaktens vilja).

2008-05-27 @ 09:31:30
Postat av: björn brink

konstitutionen tagit upp i frågor (diskutera)



Men

tele-datalag lag

retroaktiv lagstiftning häri= "syndoffer" el vad man ska säga (för mord och lögn som varit= låtit kriminella och "vita slipsar" och rena bluffmakare härja sas) - övervakar sina åsiktsmotståndare det är det lägsta (man ska få ett kännbart straff häri)

Jag anser ovan, dödsstraff med tortyr



jfr vad dom gör mot andra (proportionaliteten)

2008-05-27 @ 09:34:27
Postat av: Ingemar E L Göransson

Mycket märkligt har jag läst men Björn Brinks båda inlägg tar nog priset. jag begriper inget och än mindre vad har det med min bloggpost att göra??

2008-05-27 @ 23:11:09
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0