Dramatiskt tapp för (s)

Var det någon som trodde det var klart med valet 2010. Att det skulle bli en promenadseger för vänstern i svensk politik och att den borgerliga s.k. alliansen var körd. Den som trodde det blev brutalt väckt av dagens opinionsundersökning från Synovate . (s) har förlorat enligt undersökningen över sex procent. Detta medan högern och vänsterpartiet och miljöpartiet har ökat.

 

Vad som har hänt i opinionen kan vara att missnöjet börjat avta med högern eftersom det politiska minnet är kort men framförallt Mona Sahlins osannolika misstag att först stänga ut vänsterpartiet för att sedan halvt om halvt bjuda in dem i vänsteroppositionen. Det är bra att Mona Sahlin är självkritisk men skadan är delvis redan skedd om inte (s), (mp) och (v) pratar ihop sig.

 

Sahlin måste för ögonblicket glömt vad som är viktigaste: att bli av med högerregeringen och vilka som skall sitta i den kommande västerregeringen är mindre viktigt faktiskt!

 

Misstaget kan ha kostat flera hundratusen sympatisörer som skulle ha valt att lägga sitt stöd på vänstern i bred bemärkelse. Inte så att de marcherat till Reinfeldt men återvänt till kökssoffan. Men samtidigt kan det var en positiv sak som kommer ut ur soppan – att alltfler på vänstersidan inser att det är allvar och inget är klart.

 

 

Till sist…..

Spotify är en lysande idé där det finns hur mycket musik som helst och det är bara att lyssna på historiens största jukebox. Sedan får man leva med lite reklam om man inte vill betala 99 spänn i månaden. Surfa in på www.spotify.se . Expressen delade härom kvällen ut tusentals inbjudningar till Spotify – en alldelelses utmärkt idé.

 

Four Tops Lost and Found Lost without you (Hip-Oselect CD)

41 låtar med Four Tops från 1963-1970 alla aldrig tidigare utgivna. En sannskyldig guldgruva av soul där Levi Stubbs röst lägger triumf till triumf. Makalös samling som säger en hel del av den kvalitet som producerades i Detroit under Tamla Motowns bästa dagar. PS! Köp den inte från Ginza som har oförskämdheten att ta över 500 spänn  utanfrån ex www.amazon.com där den kostar ca 130 kr istället.

 

(PS Ursäkta den usla korrekturläsningen av det här inlägget - förhoppningsvis är det rättat nu!)

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se

 

 


Kommentarer
Postat av: Bea :)

HEJ! Har du snö hos dig?

2008-10-31 @ 21:10:45
URL: http://beatricebrorsson.blogg.se/
Postat av: Marie

Tyck gärna till om Marie Picassos och Amanda Jenssens framträdande i Faddergalan.http://mariiepicasso.blogg.se/

2008-10-31 @ 21:14:02
URL: http://mariiepicasso.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Sahlin gjorde bäst i att låta alliansen samla röster åt henne. Så fort hon börjar märkas så går det betydligt sämre, precis som jag förutspådde.Det är ingenting jag är glad över - tvärtom.

2008-11-01 @ 02:51:54
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Bjorn

Kapa några 100 000 sossepackKapa några 100 000 sossepack

Det är det enda som kan rädda Sverige långsiktigt - både nu födda och ofödda.

Bränn ner deras välsammankomster

Bäst hade ju varit att UFO helt enkelt hade strålat sönder deras huvuden så de dött av svår hjärnförlamning (tumörer i deras sosseskalle)

1 miljon

Även ”ledande företrädare” = allt mot dessa (från bilar till uppsägning och försäkringar/pension)

Dvs döda packet (man har ju många gånger tänkt tanken - ju fler 1000-tals desto bättre)

En lite uppoffring för det storas välmående och förbättring

Det är det enda sättet att vinna långsiktigthttp://dagestanmetoden.blogspot.com/

2008-11-01 @ 14:38:58
Postat av: Ingemar E L Göransson

Den s.k. signaturen Björn har ännu en gång lagt ut en kommentar på denna blogg. Som vanligt obegripligt och utan något som helst förstånd. I fortsättningen kommer jag att ta bort varenda ett av Björns alster.

2008-11-01 @ 17:55:43
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0