Högern i England ber om mutor!
London den 21 oktober 2008


Det konservativa partiet i Storbritannien har hamnat i ordentligt blåsväder. I flera tidningar idag uppges att nära medarbetare till partiledaren David Cameron har försökt få den ryske miljardären Oleg Deripaska att betala ett hemligt stöd till Tories  på £50.000 (ungefär 600.000 svenska kronor).

 

Det finns flera roande detaljer som kommit fram under dagen här London. George Osborn som är en nära medarbetare till Cameron och partiets chefsfixare Andrew Feldman vad det gäller att hitta stöd till partiet skall ha tillsammans med den välkände Lord Mandelson tillsammans träffat Deripaska på hans yacht utanför Kreta.

 

Det hör till saken också att det var Lord Mandelson som medverkade till att Deripaska inte behövde betala 14,9 % i skatt på sin aluminiumimport till Europa. Mandelson har förnekat först han överhuvud kände Deripaska men det har motsagts av källor som The Times idag presenterat.

 

Likaså har den som spräckte alltihop Nathaniel Rothschild som är en mycket god vän med hela gänget. I ett offentligt brev till The Times bekräftar han hela historien medan ett uppskrämt och skräckslaget konservativt parti förnekar allt. Fortsätter det så några dagar till så lär halva Eton-eliten vara inblandad.

 

Naturligtvis kommer det här vid sämsta möjliga läge för Cameron och de konservativa eftersom Labour har börjat äta in deras försprång genom premiärminister Browns hantering av bankkrisen här i London. Det hör också till saken att partibidrag i den här formen är olagliga i UK och stämmer det att man ville komma undan genom att förslaget var att gömma partibidraget i ett av Deripaskas engelska bolag gör saken inte bättre.

 

(Det här är den sista rapporten från London – morgon bär det hem.)


FOTO Ingemar E. L. Göransson

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.seKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0