Isprimadonnor, R & B och Q65

Ibland får man sig ett gott skratt. Ett sådant där hjärtligt gapskratt som gör att man blir på bra humör hela dan. Det hände i morse när jag satt och läste morgontidningen. Där redovisades avd hockeyfantomerna från NHL skulle ha i omklädningsrummet inför NHL-starten i Stockholm.

 

Det var en diger lista som påminde lite om vad vissa rockstjärnor kräver på sina s.k. riders. Eller vad sägs om följande:

Två kylväskor

Två sågar, två raspar, två filar

12 ark sandpapper

24 par skridskosnören

600 träningspuckar

36 vatten flaskor

6 motionscyklar

100 paket tuggummi

24 tvålar

6 schampoflaskor

6 hårbalsam

6 burkar hårgelé

6 hårborstar

6 hårtorkar

6 flaskor raklödder

6 flaskor aftershave

6 flaskor munskölj

6 deodoranter

100 engångshyvlar

2 burkar babypuder

2 burkar vaselin

500 tops

 

 

Förlåt, när i helsicke ska de hinna spela hockey???? Det måste bli en fullständig orgie i handarbete, slöjd och deodorerande, putsande, fejande och hårgeléande! Överbetalda professionella hockeyspelare eller ett gäng fåfänga isprimadonnor? Allt medan de tuggar tuggummi likt idisslande kor och motionscyklar för glatta livet! F.ö. ska de låna deo och hårborstar av varandra?! Inte bara fåfänga utan också snuskiga! Bara en sista undran – vad ska de använda babypudret och vaselinet till? Lika bra att inte veta.

 

 

Låt oss lämna hockeyn och istället ägna oss åt lite musik det var ett tag sedan. Här är några plattor jag lyssnar på just nu:

 

 

 

Q65 Nothing But Trouble (Rev-Ola UK)

Ett för de flesta okänt band som var STORA I Holland under andra halvan av 1960-talet. Och nu äntligen har en bra samling släppt med detta Pretty Things-besläktade band som hade så mycket attityd och var så gruvligt bra! Lyssna på You´re The Victor, I Love The Life I Live och I Dispise You förstår ni varför!

 

 

Ten Years After Chilly Time In Helsinki (ingen etikett okänt ursprung)

Den här CD-R-plattan fick jag i posten för några dagar sedan. Tack för den. Förutom att ljudet är perfekt så är den helt i nivå med andra Live-plattor från samma period. Intensitet är helt i nivå med Undead.

 

 

Doo Dog Sha Bam (Rocker Stomp UK)

28 spår med sent 40-tal och tidigt 50-tals R & B. Grymt sväng och en helvetes tryck. Bara Iko Iko med James ”Sugarboy” Crawford (här kallad Jockomo) är värd hela pengen som den här CD kostar. Det börjar komma alltfler sådana här samlingar då rättigheterna inte gäller längre i USA  (50-årsgränsen).

 C.A. Quintet Trip Thru Hell (Candy Floss US 1969 – CD Sundazed US)

En av de mest märkliga och skrämmande plattor som kommit ur psych-vågen på 1960-talets slut. Brilliant och övertygande. Vad som hände med bandet är för mig okänt men denna enda platta de gjorde är ett mästerverk.

 

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0