Yra rojalister

Tur att det finns viktiga saker i vår värld som vi behöver bekymra oss om. Nu menar jag inte Gaza, krig, kulturutredningar, massarbetslöshet, finanskriser osv. Nej det givetvis Vickans förestående bröllop med bratten hennes.

 

Svenska media blev alldeles till sig igår när det eklaterades med kraft från slottet. Journalistkåren förvandlades till en stönade och i rojalistisk yra ylande samling skrivkulier som bara måste skriva, fotografera och intervjua det söta paret.

 

Herregud, var det inte på tid att de legaliserar snusket som en gammal råbarkad släkting sa en gång om ett annat par som aldrig kom in i det legala ståndet.

 

Nu morrar även rojalistflocken mot det kommande bröllopet. Westling är inte av Bernadotte fallen utan nu förstörs blodslinjen i monarkin enligt dessa tokar. Det kan väl knappast vara en nackdel att inaveln i monarkin bryts. De är ju för hela friden släkt med varandra hela högen i Europa.

 

Är det inte dags att istället befria Vickan och resten av kungasläkten och införa republik. Den otidsenliga monarkin blir banne mig alltmer skrattretande och otidsenligt. Låt Vickan och bratten gifta sig men det är deras ensak. Vi andra har inte med det att göra, det är deras privatsak.

 

Timingen är ju inte lite uppseendeveckande. Princessbröllop under valår ser ut som en tanke. Det kommer givetvis att påverka valrörelsen och vara en klar fördel för högern. Reinfeldt såg också närmast extatisk ut när han uttalande sig igår i media. Det blir lite av ett monarkistiskt inhopp i valrörelsen som kommer att mobilsera varenda högersympatisör att rösta på cockerspanieln Reinfeldt som kommer att utnyttja varenda minut av uppmärksamhet han kan få som statsminister.

 

Herre jävlar vilken soppa!

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens foto

www.ordochkultur.se


 GLÖM INTE ATT SKRIV UNDER NAMNINSAMILNGEN ”UPPROP FÖR EN PROGRESSIV KULTURPOLITIK!”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0