"Bängbulornas" julafton

Bängbulornas julafton skulle man kunna kalla denna kyliga måndagsmorgon. Maken till korkade förslag på en och samma dag har det varit länge sedan vi fick uppleva.

Vår s.k. skolminister Björklund sin iver att elitisera skolan har föreslagit att det skall bli omöjligt att kunna läsa upp sina betyg från gymnasiet för i framtiden, om läslusten faller på, kunna gå vidare i livet. Det förslag som kommer att stoppa Komvux som en sista livlina för under tonåren omotiverade eller skoltrötta ungdomar att ändra sitt livsval är inte bara korkat det är också samhällsekonomiskt vansinnigt. Vilka begåvningar kommer vi gå miste om i framtiden på samma sätt som den gamla klasskiktade skolan låste ut arbetarungdomarna från utbildning utöver den nödvändiga för yrkets utövande.

 

I den här i Östergötland spridda Östgöta Correspondenten har en av ledarskribenterna, Marika Formgren,  slagit knut på sig själv i sin iver att se socialister i varenda politisk buske. De senaste kommunistproselyterna är något överraskande Piratpartiet. Hur hon lyckats i sitt mentala krumsprång övergår nog de flesta med lite sinne för politiska realiteter stämpla Piratisterna som socialistspöken är obegripligt men helt i linje med högerblaskan ÖC.

 

En annan mindre begåvad tidning är Expressen där man varken vet hur LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin ser ut och har en USA-korre som är bästa kompis med Hells Angel-byket har i dag lyckats på sina första sida göra det att den finske kidnapparen och utpressaren Juha Turunen till i första hand är socialdemokrat och i andra hand kriminell. Som om en socialdemokratisk politisk uppfattning vore ett skäl för kriminalitet.

Tre exempel på hur bängbulorna har fått härja denna måndag. Man får hoppas att tisdagen blir bättre!

 

www.kulturochpolitik.se

Veckans foto (nytt foto idag)

www.ordochkultur.se

 


Kommentarer
Postat av: Thomas

Jaha, och idag visar det sig att Björklunds elitiseringsförslag om Komvux är ett tre år gammal (s)-förslag. Då var det progressivt och bra. Idag tuggar alla (s)-debattörer fradga när de ska tala om hur dåligt förslaget är.Då hette det:"Vi stoppar Komvux som gräddfil till högskolan".http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5387518.abDessutom finns ju rätten att tenta upp sina betyg kvar.Så blev verkligen din tisdag bättre än måndagen?

2009-06-16 @ 17:11:01
Postat av: Ingemar E L Göransson

Det var inte bra då heller även om ett likartat förslag skulle ha lagts från (s)-politiker tidigare. Mycket (s)-politik under Persson var ett närmande till mitten på ett sätt som nu drabbar partiet genom att man tappar framförallt bland arbetarväljarna och andra grupper som är partiet naturliga väljare.

problemet uttrycktes tydligt av den riksdagsledanot som efter Eu-valet suckade: "för varje medelklassväljare vi vinner förlorar vi 1000 i förorterna."

(s) måste därför återvinna sina kärnväljare inte snegla på moderaterna och mitten för att försöka vinna storstädernas medelklass.

2009-06-19 @ 10:10:52
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0