Bokrean, Lenny Bruce och schlager-eländet!

Herre gud! Det har gått nästan en vecka sedan jag skrev något sist. Tiden har bara runnit i väg och det blev inte bättre av att vinterns influensa slog till och la gubben för fäfot!


Men nog om detta, bokrean gick uppenbarligen helt förbi många och inte undra på det. Dagens bokreor är inget mot vad det var för säg 20 år sedan. Då hämtade bokhandlarna upp överblivna böcker från lagret, förlagen rensade sina gömmor och det var inte allsköns krimskrams och nytryck som det blivit allt mer.

 

Inte är det heller billigt på bokrean utan rean har utvecklats till ett första klassens gescheft som man båda kan ha och mista.

 

 

Men en bok köpte jag Lenny Bruce: Let The Buyer Beware (Shout! Factory). Inte bara en bok utan hela 6 cd med urstå-upparen och hans humor. Förutom gott och väl sex timmar makalös samhällskritik, humor, satir och ironi så innehåller boken ett antal högintressanta essäer och lysande fotomaterial.

 

Lenny Bruce är geniet som irriterade 1950-60 talens USA med sina minst sagt frispråkiga humor. Frank Zappa spelade in Lenny Bruce på Berkeley i San Fransisco och gav ut hela framträdandet på en dubbel-LP. Omöjlig att hitta idag men finns faktiskt på Spotify.

 

Schlagerfestivals-eländet hade kvart- och semifinaler i lördags och mina feberdimmor trodde jag mig höra James Brown göra sin klassiska Please, Please, Please men när skallen hade kallnat visade det sig vara Caroline af Ugglas som imiterade Brown utan att skämmas det minsta. Annars var det sedvanliga som vi fick höra förutom Rico feat. Red Fox som lät och såg ut som hämtat ur en amerikansk film med 50-talsmotiv. En bra låt som vi lär väl få höra hela sommaren.

 

 

 

Slutligen, det har kommit en helt fantastisk nostalgitripp på 400 sidor i fyrfärgstryck: Rolf Holegård  - The EP Book (Premium). Här finns varenda svensk EP inom pop, rock, blues EP avbildad, med alla upptänkliga uppgifter som vem skrev låten, skivnummer/bolag. Nostalgi men så jäkla snygg!

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se

 

GLÖM INTE ”UPPROP FÖR EN PROGRESSIV KULTURPOLITIK”! Gruppen med samma namn på facebook har närmare 300 medlemmar idag, otroligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0