CUF är hallick åt porrindustrin

Att Centern och Centerns ungdomsförbund utmärker sig på ett uppseendeväckande och många gånger pubertalt primitivt sätt är ingen nyhet. Att Stureplanscentern står för den mest fackföreningsfientliga politiken i Sverige för ögonblicket vet de flesta men att samma ungdomsförbund skulle hylla sexslaveriet i form av prostitution är något överraskande.

 

Tydligen har Centerns ungdomsförbund svalt den gamla gubbsjuka myten om den lyckliga horan.

”- Vissa är kära, vissa är kåta, vissa vill bara ha pengar. Det är väldigt individuellt och jag tycker inte det är något en annan människa ska lägga sig i överhuvudtaget”, säger den klämkäcka Hanna Wagenius, som är ordförande för CUF i Jämtland–Härjedalens.

 

Bara en totalt okunnig person kan uttrycka sig på detta sätt om prostitution. Man skulle kunna säga att Hanna Wagenius på det här sättet springer porrindustrins ärenden. CUF som hallick är en motbjudande tanke men uppenbarligen verkar ungdomsförbundet inte ha något emot det. Det märkliga är att partiet inte har tagit avstånd ifrån Wagenius och andras motbjudande uppfattning. Det räcker annars att studera vilken undersökning som helst som handlar om prostitution så står det klart att den s.k. "lyckliga horan" är istället en oftast sexuellt utnyttjad tjej med svåra drog- och/ eller alkoholproblem från arbetarklassbakgrund.

 

CUF utmärker sig i nyliberalismens bottenslam och visar upp ett känslokallt anlete och sprider ultraliberala myter. Eller är det så att de första som ska ta anställnings i CUF:s horhus är libertinerna från CUF eller försöker ungdomsförbundet fixa en reträttplats åt Maud Olofsson?

 

UPPROP FÖR EN PROGRESSIV KULTURPOLITIK

www.kulturochpolitik.se

Veckans Foto

www.ordochkultur.se

 

På grund av angrepp på min familj på denna blogg har jag beslutat att framtida kommentarer kommer att modereras och först godkännas innan publicering. Beklagar detta men verkligheten kräver det.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Ja, vi har ju fått en formlig prostitutions- och antisexköptslagkampanj det senaste året.

Jag skulle bli mycket förvånad om det inte är så att sexindustrin ligger bakom den här kampanjen, som sedan tagits över och bedrivs som den stora frihetskampanjen av nyliberala och libertarianska naivt korkade barnrumpor.

2009-05-06 @ 03:41:21
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: christoffer

OK nun ska vi ta detta en gång till."den lyckliga horan" är fullständigt irelevant för frågan om sexköps laglighet elelr olaglighet. Det är ingen som frågar om den "lyckliga politikern" eller den "lyckliga skådespelaren" eller den "lyckliga sopåkaren" då man diskuterar dessa yrkens vara eller icke vara. Så om du anser att den lyckliga horan är argument för att förbjuda sexköp så måste du i konsekvensens namn vara beredd på att förbjuda film och teater (kolla in mängden psykiska problem och drogmissbruk bland skådespelare) osv.

Sen angående okunighet så borde du kanske kolla upp de olika utvärderingar som skett internationellt av vår lagstiftning (eftersom vi inte gjort det själva) du kan börja med Kanada och nya zeland som båda utvärderade och förkastade lagen som kontraproduktiv, farlig för samhället och omoralisk./C

2009-05-06 @ 08:23:12
URL: http://blue-green-mess.blogspot.com/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Bara det faktum att christoffer jämställer sopåkare, politiker, skådespelare med prostitution som "yrke" säger det mesta om C:s människosyn. Uppger sig vara småbarnsfar - är det din dotter som ska jobba i CUF:s prostitutionshus? Givetvis inte utan det är någon annans dotter, sambo, hustru eller syster1 Jag säger som Magnus Uggla: jag mår illa!

2009-05-06 @ 09:48:20
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Hur kan det vara att hjälpa prostituerade ur en vidrig situation genom att acceptera och r.o.m. förorda prostitution? Hjärtlösheten ligger hos den som hyllar prostitutionen som CUF gör.

2009-05-06 @ 18:02:49
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: Kerstin

Och så lägger vi till lite mer fakta här, ovanpå dem som Christoffer drar, att man på Nya Zeeland och i Kanada anser (= tycker) att sexköpslagen är kontraproduktiv.I de länder där man legaliserat prostitutionen, Australien ex. har den illegala prostitutionen vuxit enormt. Dvs. det är lättare för sexmaffian att sälja sexslavar och traffica kvinnor till sådana länder än till Sverige. Många fler kvinnor hamnar alltså i slaveri i det fallet och sexslaveri är något helt annat än frihet det.Eller, tror Christoffer att Wallenbergs döttrar blir jätteglada när de få ytterligare ett "hedervärt" yrke att välja på - om de skulle vilja arbeta?Förstår Christoffer att när man i Sverige, och för inte så länge sedan, valde jämlikhet och bättre möjligheter för kvinnor att försörja sig på annat än prostitution så minskade antalet prostituerade rejält och det har sedan aldrig varit lika många i Sverige som i fattigare och mer ojämlika länder.

De allra flesta kvinnor, med mycket få undantag vill jag hävda, föredrar nämligen att försörja sig på annat sätt än genom att fläka upp sig för en massa främmande snuskhumrar till karlar för pengar. Den där friheten som prostitutionsromantikerna talar om är ingen frihet alls för de allra flesta som prostituerar sig nämligen.Endera har de inget val om de vill ha mat i magen eller så tvingas de till det av sexmaffiorna.

Prostitutionsromantiken och frihetsbluddret är ingenting annat än ett medeltida uttryck för patriarkatet, det där systemet där männen anser att kvinnor bara finns till för att tillfredsställa och passa upp på män, på alla upptänkliga sätt.

2009-05-07 @ 03:14:56
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Arne

De politiska partiernas ungdomsförbund brukar vara rejält radikala. Det är en uppgift de har och förväntas ha. Men CUF's åsikt i prostitutionsfrågan är inte radikal. Den är fullständigt okunnig, hänsynslös och pinsam.

Centerrörelsen bestod förr av hårt arbetande, kunniga, människor med en sund rättsuppfattning, det var en folkrörelse med människor som gjorde rätt för sig. Men av dessa hörs inte mycket idag när de ledande "center"-partisterna finns så långt ut på den nyliberala skalan man kan komma.

- Men vad som är än mer pinsamt än CUF's omänskliga åsikter är ju att ledningen för (c) inte tar avstånd från de här katastofala förslagen!

- Den som tiger samtycker brukar man säga...

2009-05-08 @ 00:01:52
Postat av: Kerstin

Just nu pågår det ju en tydlig och alltmer intensiv kampanj för att slopa sexköpslagen och legalisera prostitutionen. Jag är ganska övertygad om att den dragits igång av starka ekonomiska krafter (porr och sexmaffiorna) för att öppna upp även Sverige för dessa otroligt vinstgivande företag. Sedan händer det som vanligen händer i sådana här sammanhang, ett antal ungdomar hakar på och fortsätter att driva kampanjen helt idéellt och utan att förstå vad det är de talar för. I det här fallet är det okunniga ungdomar som går igång så fort de hör ordet "frihet". De har inte det ringaste begrepp om vad frihet är eller inte är, vilken frihet som är möjlig och vilken som som är omöjlig, och för vilka de åtgärder de ropar på, ger frihet.Ludvig Rasmusson sade ett sanningens ord i TV dessutom, i trailorn för Senior-TV. "Sverige har Europas barnsligaste regering".Det behövs erfarenhet och insikter också för att styra ett land, inte bara idealism och egoism.

2009-05-08 @ 13:25:18
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0