Littorin surfar runt

I dagens Studio Ett (Sv Radio P1) ironiserade programledaren över det märkliga faktum att arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin tar sig tid att surfa på nätet och leta efter vad som skrivs om honom på olika bloggar. För drygt en vecka sedan skrev undertecknad ett litet inlägg om det faktum att Totto inte hade tid att svara oppositionen på frågor om hans politik. Detta inkräktade på hans tid för att gå på hockey med sin son.


Inslaget konstaterade att Littorin undviker att diskutera sin arbetsmarknadspolitik. Oppositionen är rejält kritiskt mot Littorins eviga duckande att diskutera sin politik i offentlighet. Även borgerliga politiker är kritiska till att Littorin undviker att debattera i offentlighet. Eller som Sven-Erik Österberg sa i inslaget att om inte Littorin trivs med sitt ämbete så bör han fundera på om han ska fortsätta.

 

 

Tja, det är något som alla småbarnsföräldrar har att leva med. Tiden räcker inte till. Än mindre om hans politik som skapar en lågbetalt arbetsmarknad modell de anglo-saxiska länderna får fullt genomslag. En arbetsmarknad där det behövs både två och tre jobb för att klara sig. Precis som servitrisen Juliet Almeda Conlin som jag träffade i Los Angeles och intervjuade. Två jobb och en lön på 25.000 i månaden. En lön som ska betala mat, hyra och avgifterna till sjukförsäkring osv. Då blir det svårt att få det hela att gå ihop. I den jämförelsen framstår Littorins problem som ett lyxproblem värdigt en arrogant besserwisser till högerpolitiker som tror att han har svar på alla frågor.

 

I ärlighetens namn vore det bättre att han använde sin arbetstid att respektera den folkvalda riksdagen än att surfa runt och svara på bloggar som min. Möjligen kan man se det som ett tecken på att bloggarna börjar få en politisk betydelse även i Sverige.

 

Barnungen Totto stampar i riksdagshusets golv när de besvärande frågorna kommer och gnäller när oppositionen pekar på konsekvenserna av hans politik. Valda han inte själv att bli minister, eller?

 

 

www.kulturochpolitik.se

www.ordochpolitik.se


Kommentarer
Postat av: Sven Otto Littorin

"I ärlighetens namn vore det bättre att han använde sin arbetstid att respektera den folkvalda riksdagen än att surfa runt och svara på bloggar som min." Just det. Det är därför jag debatterat alliansens lyckade jobbpolitik i samtliga budgetdebatter, i samtliga ärendedebatter i mitt område utom en, och i 178 interpellationsdebatter. Totalt upp emot 67 timmars debatt med oppositionen i riksdagens kammare. Det är roligt! Och jag ser fram emot mera. För inte kan det väl vara så att Sven-Erik Österberg m fl bråkar om i vilket forum debatten förs? Är inte riksdagen ett tillräckligt bra forum att föra just denna viktiga debatt? Jag tycker det. Det är just av respekt för riksdagen och framför allt väljarna som jag prioriterat det. Om inte socialdemokraternas nye gruppledare gillar riksdagen som forum för debatt kanske han borde fundera över SITT uppdrag...



Barnunge? Arrogant? Besserwisser? Tänk om vi kunde debattera politik istället för personliga tillmälen. Under socialdemokraternas tid vid makten förtidspensionerades 120 personer om dagen. Sedan vi tog över har 400 personer om dagen lämnat utanförskapet och fått ett arbete att gå till, en lön att leva på och en framtid att se fram emot. Vad sätter socialdemokraterna emot? Mer ams-utbildningar och högre a-kassa, dvs mer till högavlönade som inte jobbar. Det är det jag debatterat i riksdagen. Media är välkomna. Debatterna sänds nästan alla live i SVT 24. Protokollen från debatterna finns på riksdagens hemsida: www.riksdagen.se.



Välkomna till mer debatt!

Mvh

Sven Otto

2008-05-26 @ 19:43:13
Postat av: Ingemar E L Göransson

Faktum kvarstår; Sven Otto Littorin vägrar möta oppostionen i offentlig debatt om det inte sker inom riksdagens väggar. det är faktum, det är brist på respekt för demokratin och det är fegt att inte våga likt andra politiker möta oppositionen och väljarana i offentlig debatt.

2008-05-26 @ 22:53:32
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/
Postat av: Ole Dahlberg

Littorin har svarat på samma fråga 150 gånger. När hade ni tänkt fatta svaret??? Det är sabotage ni sysslar med. Ni sossar hör hemma i de röda djunglerna i sydamerika...

2008-06-01 @ 02:18:11
URL: http://politikbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0