Östgöta Correspondenten = noll koll

Lokaldraken Östgöta Correspondenten var i går lördag upprörd över att Mona Sahlin hade fått backa inför den kritik som hennes självsvåldiga friande till Miljöpartiet i onsdags. Öc menar att Mona Sahlin inte styr socialdemokratin. Dvs. högerbladet ÖC kritiserar Mona Sahlin och beklagar att hon inte agerat som Göran Persson gjorde då och då. Med andra ord ÖC hade uppskattat om Sahlin gjort som Persson samtidigt som ÖC skulle kritiserat Persson för att han gjorde som Sahlin försökte i onsdags.

 

En logisk kullerbytta värdig en högertidning som Correns ledarsida. Att inte lyssna på partidebatten är berömvärt om det tjänar högerns politiska preferenser. Dvs. om Sahlin låser ut vänsterpartiet så tjänar högern och borgerligheten på det för det visar att vänsteralternativet i valet 2010 är inte i skick att komma överens. Nu tänkte Sahlin om inför kritiken inom partiet vilket inte var berömvärt enligt ÖC:s kullerbyttalogik.

 

Mona Sahlin fick backa inför hundratals bloggare, massiv facklig kritik och medlemsopinionen. Bra, väl avlyssnat och respektfullt när man som Mona Sahlin hade för brått och lyssnade på för dåliga rådgivare.

 

Ett annat problem som media inte uppmärksammat är det faktum att LO:s ordförande redan på onsdagen utryckte sitt stöd för Sahlins kategoriska uppfattning. LO skickade t.o.m. ut ett pressmeddelande med det innehållet. Detta trots att SEKO:s och Handels ordföranden hade samma dag i en artikel i Dagens Nyheter uttryck den motsatta uppfattningen; vänsterpartiet måste vara med i en vänsterkoalition efter ett segerval 2010. LO-tidningens enkät veckan före visade på att endast 5 procent av de fackligt förtroendevalda hade som förstaalternativ en (s) + (mp)-regering medan 36 procent föredrog en (s) + (vp)-regering.

 

Uppenbarligen hade i vart fall i onsdags Wanja Lundby-Wedin inte helt klart för sig vad som var den allmänna uppfattningen inom LO:s 15 förbund. Så på ett sätt var LO-ordförandens hast värre än Sahlins missbedömning.

 

Det positiva är dock att Mona Sahlin backade och ödmjukt insåg att hon gjort en felbedömning. Men hon borde kanske skaffa sig bättre politiska rådgivare och ge upp det övertaktiska spelet. Det står för mycket på spel för att låta regeringsmakten bli en fråga om misstag och simpel politisk taktik.

 

Och, Östgöta Correspondenten - beklagar men medlemsopinionen inom socialdemokraterna förhindrade ett strategiskt misstag. Det var medlemsdemokratin och den fria debatten inom socialdemokratin som vann en seger. Demokrati passar tyvärr inte högern och borgerligheten när det inte ligger i linje med deras politiska strävanden. Surt sa räven!

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens foto

www.ordochkultur.se

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0